No amata atstādināts bēdīgi slavenais Ogres novada policijas priekšnieks (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uģis Ulmanis.
Uģis Ulmanis. Foto: Ogres Novads.

Šī gada 25.februārī notikušajā Ogres novada pašvaldības domes sēdē tika pieņemts lēmums par uz dienesta pārbaudes laiku atstādinātā Ogres novada pašvaldības policijas priekšnieka Uģa Ulmaņa atbrīvošanu no amata, aģentūru LETA informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Viņš stāstīja, ka šī gada 12.februārī Ogres novada pašvaldībā tika saņemts Ulmaņa un viņa vietnieka Ērika Diča iesniegumi ar lūgumu atbrīvot viņus no amata saskaņā ar Darba likuma 114.pantu un izmaksāt atlaišanas pabalstu.

Darba likuma 114.pants nosaka, ka darbinieks un darba devējs var izbeigt darba tiesiskās attiecības, savstarpēji vienojoties, savukārt Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 17.panta 14.daļa noteic, ka atlaišanas pabalstu, izbeidzot darba tiesiskās attiecības pēc savstarpējas vienošanās, var izmaksāt 70% apmērā no mēneša vidējās izpeļņas, sacīja pašvaldības pārstāvis.

Domes lēmums pieņemts, pamatojoties uz Ulmaņa iesniegumu par darba attiecību izbeigšanu ar šī gada 25.februāri, savstarpēji vienojoties un ar atlaišanas pabalstu iepriekš minētajā apmērā. Savukārt Dičs vēl ir atstādinātas amatpersonas statusā un par viņa atbrīvošanu vēl jāpieņem domes lēmums.

Sapožņikovs informēja, ka novada pašvaldības policijas priekšnieka pienākumus uz vakantā amata laiku uzdots pildīt policijas priekšnieka vietniecei Mirdzai Strelčai.

Jauna Ogres novada pašvaldības policijas vadība līdz jaunā novada izveidei netiks meklēta konkursa ceļā - tās darbu vadīs priekšnieka pienākumu izpildītājs, savukārt pēc Diča atbrīvošanas no amata tiks iecelts pašvaldības policijas priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs, sacīja Sapožņikovs.

Saskaņā ar Ogres novada pašvaldības nolikumu pašvaldības policijas priekšnieku un vietniekus amatā ieceļ un no amata atbrīvo dome ar savu lēmumu.

Jau vēstīts, ka šī gada 11.janvārī kafejnīcā "Rush Cafe", Ogrē, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības prasības un noteiktos ierobežojumus, apmeklētājiem tika ļauts ieturēt maltītes uz vietas. Arī Ulmanis un viņa vietnieks Ēriks Dičs, ignorējot Covid-19 pandēmijas laikā noteiktos ierobežojumus, pusdienoja šajā kafejnīcā, abus pārkāpuma vietā pārsteidza TV3 raidījuma "Bez tabu" žurnālists un operators.

Ogres novada domes deputāti 21.janvāra sēdē nolēma Ulmani un viņa vietnieku Diču atstādināt no darba uz dienesta pārbaudes laiku, par atstādināšanas laiku neizmaksājot darba samaksu.

Kā vēstīts, par gadījumu, kad, neievērojot pandēmijas ierobežojumus, Ogres pašvaldības policijas vadība ieturēja maltīti vietējā kafejnīcā, Valsts policija (VP) soda naudās kopumā piemērojusi 2200 eiro.

Pašvaldības policijas priekšniekam Ulmanim un viņa vietniekam Dičam katram piemērots 50 eiro sods, kafejnīcas pārdevējai - 100 eiro sods, bet pašai kafejnīcai - 2000 eiro sods.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu