Bijusī Austrijas ministre un Putina "deju partnere" nominēta vietai "Rosņeftj" direktoru padomē (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārina Kneisla un Vladimirs Putins.
Kārina Kneisla un Vladimirs Putins. Foto: EPA/Scanpix

Bijusī Austrijas ārlietu ministre Kārina Kneisla, kas uz savām kāzām 2018.gadā bija uzaicinājusi Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, nominēta vietai Krievijas enerģētikas uzņēmuma "Rosņeftj" direktoru padomē, trešdien paziņojusi Krievijas valdība.

56 gadus vecā Kneisla bija Austrijas ārlietu ministre konservatīvās Tautas partijas līdera Sebastiāna Kurca pirmajā valdībā no 2017. līdz 2019.gadam. Viņu bija izvirzījuši Tautas partijas koalīcijas partneri nacionālkonservatīvā Brīvības partija.

Pēc koalīcijas izjukšanas 2019.gada maijā Kneisla līdz ar pārējiem kabineta ministriem amatu pameta.

2018.gadā Kneislas vārds nonāca mediju virsrakstos, jo uz viņas kāzām ieradās Putins. Medijos pēc tam tika publicētas fotogrāfijas, kurās abi redzami dejojam.

Ja "Rosņeftj" akcionāri apstiprinās Kneislas kandidatūru, viņa pievienosies bijušajam Vācijas kancleram Gerhardam Šrēderam, kurš kopš 2017.gada ieņem "Rosņeftj" direktoru padomes priekšsēdētāja amatu.

"Rosņeftj" vada Igors Sečins, kurš ir viens no lojālākajiem Putina sabiedrotajiem.

Pēdējos gados Austrija ir uzturējusi tuvas attiecības ar Krieviju.

Pēc tam, kad vairākas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis 2018.gadā izraidīja Krievijas diplomātus saistībā ar bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļ saindēšanu Lielbritānijā, Austrija uzsvēra, ka ir neitrāla, un Krievijas diplomātus neizraidīja.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu