Viņķele par to, kā ir būt sievietei-līderei politikā (3)

Forums "Līdere"
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Forums LĪDERE 2020
Forums LĪDERE 2020 Foto: publicitātes

Kā ir būt sievietei līderei politikā, stāsta bijusī LR veselības ministre Ilze Viņķele, uzsverot, ka vārds “līdere” būtu attiecināms uz rīcību, kad sieviete dara to, kas der gan viņai, gan sabiedrībai. 

"Es izvēlējos savai lekcijai moto vārdu līdere. Šis vārds sevī ietver kaut ko, par ko mums vajadzētu padomāt, proti, "der". Līderība ir par to, kas der! Kas der jums un kas der sabiedrībai," runā Ilze Viņķele. 

Tālāk Ilze Viņķele savu uzrunu turpina ar kādu pavisam jautru atgadījumu no dzīves: "Saņēmu uzaicinājumu 18. novembrī uz svinīgo ceremoniju pie Valsts prezidenta pilī. Tur bija norādīts, ka jātērpjas vakartērpos. Es neesmu garo kleitu cilvēks, un man ir drusku žēl tērēt naudu kleitai vienam vakaram, un īrēt arī īsti man neder. Un tad es iedomājos, ka var darīt tā, ka ar šo kleitu, kas nav līdz zemei, var pietupties, iziet cauri čekina zonai un tad iztaisnoties un turpināt vakaru. Dēls teica, ka tā neesot vislabākā ideja. Tad es atradu citu risinājumu, man šuvēja uzšuva zīda svārkus, ko var pavilkt apakšā kleitai, tā radot vakarkleitas izskatu.

Gāju ar šo kleitu un dēlu kā pavadoni. Viss tik skaisti un cēli, bet, ejot pa tām sarkanajām kāpnēm un bez iemaņām ar garu vakarkleitu, es uzkāpu uz svārkiem un nokritu uz trepēm. Dēls teica: mammu, lūdzu... Bet ar to viss nebeidzās - kad devāmies mājās, dēls paklupa uz trepēm. Tas ir stāsts par karmu.

Mēs mēģinājām noķert taksi, bet bija liels sastrēgums, šķita, nav ko daudz gaidīt, un braucām ar autobusu. Tur kāds vīrietis skatās un skatās uz mani, līdz saka - jūs esat ļoti līdzīga Ilzei Viņķelei.

Es saku - nu es jau arī esmu, uz ko viņš atbildēja - mhm, viņa taču nebrauc ar autobusu. Un šis ir stāsts par to - kas der. Būt līderei ir tas, kas jums pas un kas jums patīk. Ja patīk braukt ar autobusu, dariet to, ja jums nepatīk garās kleitas - nevelciet tās," savu domu izklāsta Ilze Viņķele. 

Bijusī veselības ministre uzskata, ka tas, kas padara sievieti līderi spējīgu pieņemt lēmumus krīzes situācijā, ir darbs komandā, uzticēšanās, darba dalīšana, pielāgošanās.

"Mēs dzīvojam tādā interesantā sabiedrībā, kur ir pieprasījums pēc sievietēm līderēm politikā, bet vienlaikus ir diezgan dziļi iesakņojies uzskats, ka vīrietis tomēr ir kaut kā kvalificētāks šim darbam. Šis ir citāts no viena pētījuma (veikusi Agnija Antanoviča, politikas zinātnes doktorante), un ar to es saskaros katru dienu," saka Ilze Viņķele. 

Forums LĪDERE 2020 Forums LĪDERE 2020
Forums LĪDERE 2020 Forums LĪDERE 2020 Foto: publicitātes

Klausies vairāk dzīvespriecīgo Ilzes stāstu video! 

Forums "Līdere" šogad notiks jau ceturto reizi, taču, lai tas aizritētu droši un tikpat vērienīgi kā paredzēts, tā norises laiks mainīts. Foruma "Līdere" dibinātāja Solvita Kabakova informē: “Ņemot vērā visas vibrācijas gaisā, mīļā miera labad un sargājot jūsu, mūsu un visu iesaistīto nervu sistēmas, esam pieņēmuši lēmumu

pārcelt šā gada forumu "Līdere" no 28.maija uz 17.septembri.

Pasākums norisināsies Ķīpsalas izstāžu centrā, kur ir ļoti plašas telpas, iespējams uzņemt lielu cilvēku skaitu un ievērot visus distancēšanās noteikumus.”

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2021",  "Egoiste" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus.

Vairāk par 2021 gada forumu “Līdere” lasi ŠEIT .

Seko un iedvesmojies!

Forums "Līdere 2020" 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu