"Pietiks pieminēt manu uzvārdu." Šteinbergas un Zībarta konflikts nerimst (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anete Šteinberga
Anete Šteinberga Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas dāmu basketbola izlases līdere Anete Šteinberga vēlas izbeigt diskusiju par viņas un bijušā valstsvienības galvenā trenera Mārtiņa Zībarta konfliktu, jo jau saņēmusi pietiekami daudz negāciju, sportiste pauda sociālās saziņas vietnē "Twitter".

Šteinberga 2019.gada vasarā konflikta dēļ ar Zībartu nepiedalījās Eiropas čempionātā, kura vienas grupas spēles notika Rīgā. Pēc šā turnīra Zībarts no amata atkāpās, bet Šteinberga valstsvienībā atgriezās jau tad, kad komandu vadīja Mārtiņš Gulbis. 

Latvijas Televīzijas (LTV) sporta ziņu otrdien pārraidītajā stāstā par sieviešu izlases netikšanas uz Eiropas čempionāta finālturnīru iemesliem pausts, ka Gulbis par galveno treneri tika apstiprināts, jo varēja nodrošināt Šteinbergas atgriešanos komandā. 

"Ja Zībarts būtu ticis galā ar savām attiecībām ar Šteinbergu, jo izlase bez viņas nebija iedomājama, tad nebūtu vispār tāda jautājuma par trenera maiņu," sarunā ar LTV pauda bijušais Latvijas Basketbola savienības (LBS) valdes loceklis Guntis Šēnhofs.

Pats Zībarts situāciju komentēja īsi, sakot vien, ka viens no viņa atkāpšanās mērķiem bija panākt, ka Šteinberga atkal spēlē izlasē.

Šie Zībarta izteikumi mudinājuši "Twitter" savu viedokli skarbi izteikt Šteinbergai, kura aicināja treneri beigt vainot citus.

"Mārtiņ, esi vienreiz vecis un beidz mani vainot tajā, ka atkāpies no amata. Es nevienam neprasīju tavu atkāpšanos. Mans lūgums bija atļaut pievienoties izlasei divas nedēļas pirms Eiropas čempionāta. Tu to uzskatīji par neiespējamo misiju," raksta basketboliste.

"Manuprāt, šis temats būtu vienreiz jāizbeidz un jāatstāj pagātnē. Man ir pietiekami daudz sūdu liets virsū, un tas nekas... Es turpināšu iet ar augsti paceltu galvu, neskatoties ne uz ko. Tu vari turpināt sniegt intervijas LTV, domājot, ka padari sevi par svēto, bet pietiks pieminēt manu uzvārdu."

Interesanti, ka Šteinberga dažādās izlasēs Zībarta vadībā spēlēja jau kopš tīņu gadiem. Vairāki informācijas avoti apstiprināja, ka nesaskaņas starp treneri un basketbolisti varētu būt sākušās jau 2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu