Valdība atbalsta 1,1 miljona eiro piešķiršanu piemaksām policistiem un robežsargiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija. Ilustratīvs foto.
Policija. Ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdība šodien atbalstīja 1 141 291 eiro piešķiršanu Iekšlietu ministrijai, lai policistiem un robežsargiem segtu piemaksas par darbu Covid-19 laikā.

Finansējums tiks ņemts no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. Finansējums paredzēts par janvāri.

Valsts policijai paredzēti 783 325 eiro, Valsts policijas koledžai - 18 372 eiro, Valsts robežsardzei - 333 963 eiro, bet Valsts robežsardzes koledžai - 5631 eiro.

Jau ziņots, ka valdība iepriekš konceptuāli atbalstīja arī 2021.gadā policistiem un robežsargiem par darbu Covid-19 laikā piešķirt piemaksas.

Tāpat kā 2020.gadā, arī 2021.gadā piemaksas apmērs par vienu stundu paredzēts 75% apmērā no amatpersonai noteiktās stundas algas likmes, ievērojot noteiktos kritērijus un uzskaitīto amatpersonas iesaistes vai saskares stundu skaitu.

Policisti un robežsargi saskaras ar paaugstinātu inficēšanās risku, tieši kontaktējoties ar cilvēkiem, kā arī nereti sastopas ar vardarbību un pret sevi vērstu agresiju no iedzīvotāju puses.

Vienlaikus tika atbalstīts Iekšlietu ministrijas priekšlikums par piemaksas par nakts darbu segšanu tām amatpersonām, kuras tika iesaistītas virsstundu darbā iedzīvotāju pārvietošanās aizlieguma kontrolei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu