Demija Lovato mazuļa dzimuma atklāšanas ballītes skarbi nodēvē par transfobiskām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Demija Lovato.
Demija Lovato. Foto: Reuters/ScanPix

Dziedātāja Demija Lovato vietnē "Instagram" ievietoja fotogrāfiju sēriju, kurā atklāja, kāpēc veids, kā vecāki atklāj vēl nedzimušā bērna dzimumu, ir transfobisks. 

Aktrises un dziedātājas mērķauditorija šajā publikācijā ir jaunie vecāki, kuri par godu gaidāmā bērna dzimuma uzzināšanai rīko ballītes, kurās ar rozā vai zilas krāsas palīdzību tiek atklāts bērna dzimums.

Dziedātājas pārpublicēto tekstu sākotnēji rakstījis gados jaunais amerikāņu rakstnieks Aloks Vaids-Menons. Lovato piekrīt rakstniekam, ka ir nepiedienīgi neuzskatīt šīs ballītes par transfobisku pasākumu.

"Izlikties, ka dzimuma atklāšanas ballītes nav transfobiskas, ir gan nepatiesi, gan nepareizi. Tas nav par politkorektumu, tas ir par korektumu. Transfobija nav tikai aizspriedumi pret atsevišķām transpersonām, tas ir arī domāšanas veids, kas cilvēkus, kas nav transpersonas, saprot kā dabiskākus/organiskākus. Šīs idejas, piemēram, binārā dzimuma eksistence, veicina nepareizu izturēšanos pret visiem cilvēkiem, jo ​​īpaši pret transpersonām," vēstīts tekstā. 

Lai arī Lovato ieraksts jau ir sakrājis gandrīz ceturtdaļmiljonu atzīmes "Patīk", komentāros cilvēki dalījās viedokļos par to, vai šāda nostāja gadījumā nav pārāk uzbrūkoša. 

"Lielākā daļa vecāku vienkārši vēlas svinēt, ka viņiem ir bērns, nevis bērna dzimumu," rakstīja kāds komentētājs.

Lovato publicētais teksts cenšas vēstīt, ka nav tādu dzimumu kā "sieviete" un "vīrietis". Dziedātāja uzskata, ka jau no paša sākuma cilvēks ir jāuzskata par nekatrās dzimtes pārstāvi. 

"Mēs tikai dzīves laikā topam par sievietēm vai vīriešiem. Tikai indivīdi var noteikt savu dzimumu," rakstīts publikācijas nobeigumā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu