Saeima vērtēs rosinājumu uz alkohola iepakojuma norādīt arī kaloriju daudzumu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Nestor Rizhniak/shutterstock.com

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās likuma grozījumus, kas paredz uzdevumu uz alkoholisko dzērienu iepakojuma norādīt informāciju par tā sastāvdaļām, uzturvērtību, tai skaitā enerģētisko vērtību jeb kaloriju daudzumu.

Grozījumus iesnieguši koalīcijas deputāti Andris Skride (AP), Dace Rukšāne-Ščipčinska (AP), Krista Baumane (AP), Anda Čakša (JV), Normunds Žunna (JKP), Inese Voika (AP), Ilmārs Dūrītis (AP) un Ieva Krapāne (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV).

Politiķi skaidro, ka atšķirībā no citiem pārtikas produktiem alkoholiskiem dzērieniem sastāvdaļu saraksta un paziņojuma par uzturvērtību norādīšana nav obligāta. Ņemot vērā, ka vairākumam fasētu pārtikas produktu paziņojums par uzturvērtību no 2016.gada beigām ir obligāts, īpašā situācija saistībā ar alkoholiskajiem dzērieniem kļūst arvien aktuālāka, pauž deputāti.

Likumprojekta anotācijā cita starpā norādīts, ka vairumā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu strauji pieaug svara problēmas un aptaukošanās. Latvijā 21,3% pilngadīgo valsts iedzīvotāju konstatēta aptaukošanās, kas ir otrs augstākais rādītājs ES vidū, vērš uzmanību parlamentārieši.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu