Smaga sadursme Rīgā - vieglais spēkrats "nogriež" ceļu kravas automašīnai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Ceturtdienas, 4. marta, rītā Vienības gatves un Graudu ielas krustojumā Rīgā notikusi divu automašīnu sadursme. Avāriju izraisīja neuzmanīgs "Volkswagen" auto vadītājs, kas nogrieza ceļu smagajam "Mercedes" spēkratam, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kravas automašīnas "Mercedes" šoferim Aleksandram šis negadījums izjaucis visus dienas plānus. Bijis jātiek uz būvobjektu, bet tā vietā dīkstāve un vēl pārmetumi no otra avārijā iesaistītā vadītāja.

"Apgalvo, ka es braucu pie sarkanās gaismas. Es arī nesaprotu, kā cilvēks iedomājas, ka es ar tādu mašīnu varu kaut ko vel pārkāpt. Vēl jo vairāk Rīgā un pie sarkanās gaismas," sacīja kravas automašīnas šoferis Aleksandrs.

"Volkswagen" šofera sākotnējais pieņēmums, ka kravas auto stūrētājs krustojumu šķērsojis pie sarkanās gaismas izrādījās kļūdains, jo šajā vietā luksoforu darbība ir nevienlaicīga - tiem, kuri pa Vienības gatvi brauc centra virzienā zaļā gaisma deg ilgāk, nekā tiem kas ceļu mēro no centra puses.

"Volkswagen" stūrētājs, visticamāk, arī tiks atzīts par negadījuma izraisītāju, jo veicis pagriezienu vietā, kur to darīt ir aizliegts, faktiski nogriežot ceļu kravas automašīnai.

Tā kā kravas auto šoferis ievērojis ātrumu un braucis mierīgi, vadītājiem ievainojumu nav. Vieglais spēkrats gan cietis pamatīgi, arī "Mercedes" ceļu turpināt nevarēja, jo bojājis radiators un iztecējis dzesēšanas šķidrums.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu