Piektdien gaidāma stipra snigšana un putenis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Putenis.
Putenis. Foto: Shutterstock

Piektdien Latvijā būs mainīgs mākoņu daudzums, valsts lielākajā daļā īslaicīgi snigs, vietām rietumu un centrālajos novados snigs intensīvi, prognozē sinoptiķi.

Vējš lēni līdz brāzmaini pūtīs no rietumiem un ziemeļiem, dažviet puteņos.

Gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par -2..+2 grādiem.

Rīgā brīžiem snigs, iespējama stipra snigšana un putenis, pūtīs mainīgs vējš un maksimālā gaisa temperatūra būs aptuveni nulle grādu.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala un nelielas zema spiediena ieplakas. Atmosfēras spiediens 1012-1017 hektopaskāli jūras līmenī.

Piektdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir -3..-7 grādi, piekrastē vietām -1..-2 grādi, un gan zemākā, gan augstākā gaisa temperatūra reģistrēta Kurzemē, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Mākoņu maz, bet vietām - galvenokārt austrumu novados - īslaicīgi snieg. Jauni sniega mākoņi no ziemeļiem sasniedz Kurzemi. Daudzviet valstī ceļi sniegoti un apledojuši.

Pūš lēns līdz mērens rietumu un ziemeļu vējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, ziemeļu vējš brāzmās pūš līdz desmit metriem sekundē un gaisa temperatūra ir -2..-3 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien visā Latvijā bija +1..+4 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 4.martā bija +22 grādi Balkānos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -23 grādi Somijā un -28 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu