Putins mudinājis ieviest Krievijas internetā "morāles likumus" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: Reuters / Scanpix

Krievijas autokrātiskais līderis Vladimirs Putins mudinājis ieviest Krievijas internetā "morāles likumus", kas pasargāšot sabiedrību no "sabrukuma", vēsta raidorganizācija RFE/RL.

Televīzijā raidītajā runā Putins izteicies, ka viņa politiskie oponenti pret valdību vērstajos protestos ekspluatējot bērnus.

Maskava pēdējā laikā kritizējusi ASV sociālo tīklu platformas, jo tās neesot dzēsušas, kā norāda Kremlis, "viltus" ierakstus par demonstrācijām pret valdību. Maskava uzskata, ka platformas ignorējot Krievijas likumus.

Decembrī Valsts dome atbalstīja likumprojektu par vērienīgu sodu uzlikšanu platformām par aizliegta satura nedzēšanu, kā arī vēl vienu likumprojektu, kas ļautu ierobežot tās lielās sociālo tīklu platformas, kuras "diskriminē" Krievijas medijus.

Krievijas amatpersonas arī vērsušās pret protestētājiem, kuri uz nesankcionētajām demonstrācijām ņem līdzi savus bērnus.

"Mēs [internetā] saskaramies ar bērnu pornogrāfiju, bērnu prostitūciju un narkotiku tirgošanu, un tieši bērni un pusaudži ir mērķauditorija," ceturtdienas runā sacīja Putins.

Viņš apsūdzēja protestētājus, ka tie savus bērnus "izved ielās, lai uzvestos kā huligāni" - "kautos ar policiju un tad slēptos aiz bērniem".

Krievijas opozīcija Putina izteikumus raksturo kā apzinātu nomelnošanas taktiku.

Putina nesenie izteikumi liecina, ka Krievija varētu turpināt ierobežot internetu, kas ticis darīts aptuveni pēdējos desmit gadus.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu