VIDEO ⟩ "Cilvēki ir izmisuma situācijā!" Vaira Vīķe-Freiberga dalās pārdomās par Covid-19 pandēmiju (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.
Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Edijs Pālens/LETA

TV3 Ziņu dokumentālajā filmā "Covid gads" eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga dalījās ar savām pārdomām par Covid-19 pandēmiju un cilvēku attieksmi pret to.  

Vaira Vīķe-Freiberga ir pārsteigta, cik grūti ir melnus atšķirt no patiesības, uzsverot, ka tas ir viens no nākotnes lielajiem izaicinājumiem.

"Lai cilvēki mazliet ar racionālu parātu padomā un lai paskatās Dienvidamerikā, Ekvadorā, kur viena jauna sieviete ir uzņēmusies apstaigāt un nofilmēt tās mājas, kurās ir mirušie. Un arī nofilmējusi, kā uz ielas stāv kaudzēs samesti nesavākti atkritumi un tiem blakus plastmasā ietīti līķi, jo nav, kas tos līķus apkopj," stāsta eksprezidente.

Vaira Vīķe-Freiberga filmas sižetā vērsa uzmanību situācijas nopietnībai: "Ja kāds domā, ka tas ir izdomāts, vai jūs domājat, ka kāds spēlēs teātri, lai savu tēvu, māti vai brāli ietītu atkritumu maisos un izmestu ārā ar atkritumiem. Cilvēki ir izmisuma situācijā. Tas ir ne tikai vien bezatbildīgi, bet tas ir ļauni – neapstāties un minūti racionāli neapdomāt."

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu