Balvu un Gulbenes novadu pašvaldības sākušas sadarbību ar Veselības inspekciju par Covid-19 skrīninga veikšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Balvu un Gulbenes novadu pašvaldības sākušas sadarbību ar Veselības inspekciju (VI) par Covid-19 skrīningtestu veikšanu novadu teritorijās, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Centrā norādīja, ka testēšana ir atbalstāma, piemēram, riska grupās, kolektīvos, kur nosakāmas epidemioloģiskās indikācijas. Epidemiologi uzskata, ka pašvaldībai vislabāk redzama situācija un nosakāmie riska kontakti, kur būtu nepieciešama papildus testēšana.

Pašlaik Balvu un Gulbenes pašvaldības, kuras izteikušas vēmi veikt pūļa testēšanu, ir sākušas sadarbību ar VI par skrīningtestu veikšanu.

SPKC norādīja, ka arī iepriekš ir bijušas lokālas Covid-19 testēšanas, piemēram, Kuldīgas, Vecpiebalgas novados un citās pašvaldībās, kur tobrīd bija izveidojušies vietējie uzliesmojumi.

"Skatoties uz situāciju Latvijā šobrīd, secinām, ka riski ir izlīdzinājušies un saslimstība ir vienlīdz izplatīta visos reģionos," atzina SPKC.

Vienlaikus centrā norādīja, ka pašlaik testu kopskaits sasniedz 12 000 - 15 000 dienā, kas Latvijas situācijā ir pietiejami augsts rādītājs.

Jau ziņots, ka Covid-19 plaši skarto Gulbenes novada un jaunveidojamā Balvu novada pašvaldības aicinās SPKC novadu teritorijās veikt pūļa testēšanu, ceturtdien lēmušas novadu civilās aizsardzības komisijas.

Balvu novada domes priekšsēdētājs Aigars Pušpurs (LZS) aģentūrai LETA stāstīja, ka Balvu sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija vienojusies aicināt SPKC veikt pūļa testēšanu, līdzīgi kā tas veikts citās pašvaldībās plašu uzliesmojumu gadījumos. Mērs atzina, ka testēšana iestādēs veikta arī iepriekš. Pūļa testēšanu paredzēts veikt visās pašvaldībās, kas nākotnē ietilps Balvu novadā - Balvu, Viļakas, Baltinavas un Rugāju novados.

Arī Gulbenes novads rosinās veikt pūļa testēšanu, atzina novada domes priekšsēdētājs Normunds Audzišs (ZZS).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu