Naktī uz sestdienu gaisa temperatūra noslīdējusi līdz pat -15 grādiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Riteņbraucējs.
Riteņbraucējs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Naktī uz sestdienu zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Vidzemē, kur tā noslīdēja līdz pat -15 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Saskaņā ar "Latvijas Valsts ceļi" datiem pie Veclaicenes gaiss atdzisa līdz -14,7 grādiem, bet pie Melturiem, Cēsu pusē, termometra stabiņš noslīdēja līdz -15,5 grādiem.

Daudzviet Vidzemē un Latgalē minimālā gaisa temperatūra bija -11..-13 grādi, pārējā valstī -5..-11 grādi, vien Liepājas un Ventspils ostā saglabājās nedaudz siltāks laiks.

Debesis lielākoties skaidras, no valsts ziemeļiem tās pārklāj plāni mākoņi, nav nokrišņu. Pūš lēns rietumu, dienvidrietumu vējš.

Valsts lielāko daļu sedz plāna sniega sega. Biezākā sniega sega novērojumu stacijās ir trīs centimetri Kuldīgā un septiņi centimetri Alūksnē.

Rīgā agrā rītā skaidrs laiks, lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra -5..-7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -2,8 grādiem Alūksnē līdz +2,8 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.martā bija +22..+23 grādi Portugālē, Spānijā, Grieķijā, Ziemeļmaķedonijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz sestdienu -25 grādi Somijā un -36 grādi Krievijas ziemeļos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu