Bendika otrajā šautuvē pieļauj četras kļūdas un par mata tiesu sasniedz iedzīšanas sacensības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Čehijā Pasaules kausa posmā 7,5 kilometru sprintā ierindojās 59.pozīcijā, bet par uzvarētāju kļuva Norvēģijas sportiste Tirila Ekhofa.

Uzvaru sprintā izcīnīja norvēģiete Ekhofa, kura šajā disciplīnā svinēja jau piekto panākumu pēc kārtas. Viņa par 9,3 sekundēm apsteidza ukrainieti Jūliju Džimu, bet Liza Vitoci no Itālijas atpalika par 15 sekundēm. Ekhofa bija vienīgā biatloniste no vadošā trijnieka, kura šautuvē pieļāva kļūdu.

Baltkrieviete Dzinara Alimbekava bija ceturtā, viņai sekoja itāliete Doroteja Vīrere, bet sesto pozīciju ieņēma Ingrīda Lannmarka Tandrevolla no Norvēģijas.

Bendika startēja ar otro numuru un pirmajā ugunslīnijā kļūdas nepieļāva, tā brīža līderei Irēnei Kadurišai no Šveices zaudējot 19,1 sekundi. Cerības par godalgotu vietu zuda otrajā ugunslīnijā, kurā Bendika pieļāva četras kļūdas un izkrita ārpus trīsdesmitnieka.

900 metrus līdz finišam Bendika ar vairāk nekā divu minūšu deficītu no līderes ierindojās 67.pozīcijā, bet finišēja 59.vietā, līderei zaudējot divas minūtes un trīs sekundes.

Latvijas vadošajai biatlonistei trasē bija 31.ātrākais solis.

Tikmēr Sanita Buliņa pirmajā šautuvē pieļāva trīs "pūdeļus", bet otrajā neaizvēra vēl vienu mērķi un finišu sasniedza 100.vietā. Viņa uzvarētājai zaudēja trīs minūtes un 21,1 sekundi.

Sacensībās piedalījās 106 sportistes, bet 60 labākā laika īpašnieces kvalificējās svētdien gaidāmajām iedzīšanas sacensībām.

Bendikai šis ir viens no veiksmīgākajiem nogriežņiem karjerā, jo februārī pasaules čempionātā viņa masu startā pirms pēdējās šaušanas bija medaļu pozīcijā, bet finišā izcīnīja devīto vietu. Sprintā planētas meistarsacīkstēs viņa bija 26.vietā, bet pirms tam Eiropas čempionātā izcīnīja zelta medaļu. Atsevišķi Pasaules kausā cēsniecei šīs sezonas labākais rezultāts sprintā ir Hohfilcenē izcīnītā 20.pozīcija.

2015./2016.gada PK posmā Kenmoras trasē Kanādā Bendika tieši sprintā sasniedza Latvijas sieviešu biatlona vēsturē augstāko vietu PK sacensībās - piekto. Trīs sezonas vēlāk viņa Pokļukā šo pašu pozīciju sasniedza individuālajā distancē.

Uz Nove Mesto Bendika devās no pasaules čempionāta distanču slēpošanā, kur otrdien desmit kilometru sacensībās brīvajā stilā ar intervālu startu izcīnīja augsto 35.pozīciju.

Buliņa pirms atgriešanās Pasaules kausa apritē startēja pasaules junioru čempionātā, kur sprintā ieņēma 44.vietu. Pasaules kausa sprinta sacensībās viņa labāko rezultātu sasniedza Hohfilcenē, izcīnot 64.pozīciju.

Sprinta disciplīnas kopvērtējuma vadībā ar 388 punktiem ir Ekhofa, viņai ar 302 punktiem seko tautiete Marte Ulsbū-Reiselanna, kamēr trešo vietu ar 291 punktu ieņem zviedriete Hanna Ēberja. Bendika ar 56 punktiem ieņem 44.pozīciju.

Visu disciplīnu kopvērtējuma līdere ar 863 punktiem ir Ekhofa, Ulsbū-Reiselanna iekrājusi 795 punktus, bet Ēberja seko ar 770 punktiem. Bendika ar 125 punktiem ierindojas 42.pozīcijā.

Svētdien notiks sacensības iedzīšanā.

Pēc diviem Pasaules kausa posmiem Nove Mesto sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu