Parabobslejists Klots Pasaules kausa pirmspēdējā posmā izcīna dalītu piekto vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arturs Klots
Arturs Klots Foto: Ģirts Kehris/bobslejs.lv

Latvijas parabobslejists Artūrs Klots sestdien Francijā šīs sezonas pirmspēdējā jeb ceturtajā Pasaules kausa posmā izcīnīja dalītu piekto vietu.

Uzvaru divu braucienu summā izcīnīja zviedrs Sebastians Vestins, kurš tuvāko sekotāju šveicieti Kristoferu Stjuartu apsteidza par 0,02 sekundēm. Bronzas medaļu ar 0,06 sekunžu atpalicību izcīnīja brits Korijs Maps.

Klots pirmajā braucienā uzrādīja piekto labāko laiku, bet otrajā atkāpās par divām pozīcijām, taču tas viņam summā neliedza dalīt piekto vietu. Viņš kopā ar Hermanu Elamaueru no Austrijas uzvarētājam zaudēja 0,37 sekundes.

Vēl viens Latvijas sportists Alvils Brants pirmajā braucienā bija sestais, bet otrajā devītais, kas summā ļāva ierindoties astotajā pozīcijā. Zviedrs Brantu apsteidza par 0,72 sekundēm.

Šajā posmā kopumā startēja 11 sportisti.

Svētdien turpat Laplaņas trasē tiks aizvadīts šīs sezonas pēdējais Pasaules kausa posms.

Pēc četriem Pasaules kausa posmiem kopvērtējuma līderis ar 837 punktiem ir Stjuarts, ar 826 punktiem seko zviedrs Vestins, kamēr trešo vietu ar 812 punktiem ieņem šveicietis Jonass Frai. Klots ar 640 punktiem ir sestais, bet Brantam 608 punkti ļauj ieņemt astoto pozīciju.

Februāra izskaņā Sanktmoricas trasē Brants pasaules čempionātā ierindojās 14.vietā, bet divas pozīcijas zemāk bija Klots.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā nepārspēts palika Lonijs Bisonete, bet Klots izcīnīja bronzu. Brants pērn pirmajos divos posmos nestartēja un kopvērtējumā ierindojās 14.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu