Šorttrekists Bērziņš pasaules čempionātā 1500 metru distancē izcīna astoto vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Reinis Bērziņš (vidū).
Reinis Bērziņš (vidū). Foto: EPA/Scanpix

Latvijas šorttrekists Reinis Bērziņš sestdien Nīderlandes pilsētā Dodrehtā izcīnīja astoto vietu 1500 metru distancē.

Bērziņš 1500 metru pusfinālam kvalificējās, jo ceturtdaļfinālā sasniedza labu rezultātu. Sestdien pusfinālā viņš savā slidojumā izcīnīja otro vietu, finišējot ar laiku divas minūtes un 26,618 sekundes.

Otrā vieta pusfinālā Bērziņam deva iespēju vēlāk startēt A finālā, kur viņš saņēma sodu un palika bez rezultāta, ierindojoties astotajā pozīcijā.

Roberts Krūzbergs bija viens no četriem sportistiem, kurš šajā disciplīnā palika bez rezultāta.

Dāmu konkurencē šajā pašā distancē Anna Jansone sestdien cīnījās par vietu kopvērtējumā. Viņa savā slidojumā starp piecām sportistēm bija ceturtā, bet kopējā ieskaitē ieņēma 29.vietu.

Dienu iepriekš Jansone savā debijā pasaules čempionātā nevienā no trim distancēm (500, 1000, 1500 metri) nepārvarēja pirmo kārtu.

Sestdien 500 metru distancē Jansone savā slidojumā ierindojās trešajā vietā. Viņa distanci mēroja 46,622 sekundēs, kas kopējā ieskaitē ļāva ieņemt 33.vietu starp 34 sportistēm.

Piektdien Bērziņš 500 metru priekšsacīkstēs pāragra starta dēļ tika diskvalificēts, bet Krūzbergs priekšpēdējā aplī krita un nefinišēja. Kopējā ieskaitē Krūzbergs ierindojās 35.vietā.

Svētdien 1000 metru distancē slidojumos par vietu piedalīsies Bērziņš un Jansone, bet Krūzbergs cīnīsies ceturtdaļfinālā.

Pasaules čempionāts šorttrekā Nīderlandes pilsētā Dordrehtā norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu