Video Polis Blakovičs nosargā savu UFC jostu pret Adesanju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @ufc

Lasvegasā svētdien norisinājās jauktās cīņas mākslas (MMA) šovs UFC 259, kur uzvaru pār vidējā svara kategorijas čempionu Izarelu Adesanju 93 kilogramu divīzijā izcīnīja polis Jans Blakovičs.

Tikmēr Pjotrs Jans pēc neatļauta sitiena zaudēja savu jostu svara kategorijā līdz 61,2 kilogramiem Aldžemeinam Stērlingam, bet Amanda Nuņesa turpina dominēt.

Pirmā cīņa, kas tika aizvadīta "Main card", bija pussmagā svara divīzijā (līdz 93 kilogramiem) starp austrieti Aleksandru Rakiču un brazīlieti Tjagu Santušu. Pirmais raunds izvērsās līdzīgi. Otrais jau veiksmīgāks bija Rakičam, bet joprojām turpinājās sīva cīņa. Izšķirīgajā raundā veiksmīgāku sniegumu nodemonstrēja Rakičs, kurš pēc tiesnešu lēmuma (29-28, 29-28, 30-27) tika pasludināts par uzvarētāju.

Nākamie, kas devās oktagonā, bija krievs Islams Mahačevs, kurš ir labs draugs slavenajam UFC cīkstonim Habibam Nurmagomedovam un amerikānis Drū Dobers, kuri aizvadīja cīņu svara kategorijā līdz 70,3 kilogramiem. Pirmajā raundā Mahačevs cīņu ātri noveda uz parketa, kur bija veiksmīgāks un pārliecinoši kontrolēja situāciju. Nākamais raunds bija identisks, uz grīdas atkal pārliecinoši dominēja krievs. Noslēdzošajā raundā ar sāpju paņēmienu uzvarēja Mahačevs.

Nākamais duelis astoņstūrī jau sekoja par jostu svara kategorijā līdz 61,2 kilogramiem, kur savā starpā sacentās Krievijas pārstāvis Pjotrs Jans un Ņujorkā dzimušais amerikānis Aldžemeins Stērlings.

Pirmajā raundā aktīvāks bija Strēlnigs, kurš izdarīja daudz sitienu. Nākamajā raundā Janam izdevās apturēt daudzus "takedown" mēģinājumus, bet trešajā raundā Jans sāka pārņemt cīņas iniciatīvu izdarot vairākus veiksmīgus sitienus. Ceturtajā raundā Jans izdarīja neatļautu sitienu ar celi, par ko saņēma diskvalifikāciju un par uzvarētāju tika atzīts Stērlings, bet tūlīt pēc jostas saņemšanas viņš to nometa zemē.

Pirms vakara galvenās cīņas sacentās brazīliete Amanda Nuņesa un austrāliete Megana Andersone, kuras cīnījās par čempiones godu svara kategorijā līdz 65,8 kilogramiem.

Šis duelis beidzās nepilnās divās minūtēs, kad Nuņesa ar sāpju paņēmienu, laužot roku, uzvarēja Austrālijas pārstāvi.

Vakara saldais ēdiens risinājās starp UFC superzvaigzni Izarelu Adesanju un Janu Blakoviču svara kategorijā līdz 93 kilogramiem. Pirmajā raundā cīkstoņi viens otru izlūkoja, bet mazliet labāk veicās Adesanjam. Nākamajā raundā Blakovičs sāka aktīvāk uzbrukt. Trešajā raundā Adesanja vairākas reizes precīzi spēja trāpīt un polim bija piezadzies nogurums.

Priekšpēdējā raundā Blakovičs dabūja Adesanju uz zemes, kur spēja izdarīt veiksmīgus sitienus. Arī izšķirīgajā raundā Adesanja atkal nonāca uz parketa un cīņas beigās par uzvarētāju tika atzīts Blakovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu