Policija izbeigusi kriminālprocesu par draudiem bijušajai veselības ministrei Viņķelei (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilze Viņķele.
Ilze Viņķele. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts policija izbeigusi kriminālprocesu par draudiem bijušajai veselības ministrei Ilzei Viņķelei (AP).

LETA jau februāra sākumā rakstīja, ka kriminālprocesā iespējams izlīgums. Tagad Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē aģentūrai LETA apstiprināja, ka starp eksministri un jaunieti noslēgts izlīgums.

Izlīguma nosacījumus policijā neatklāja, taču apliecināja, ka kriminālprocess izbeigts.

Likumā teikts, ka sākts kriminālprocess ir jāizbeidz, ja noticis cietušā un aizdomās turētā izlīgums tādā kriminālprocesā, kuru var sākt tikai uz cietušās personas pieteikuma pamata un pilnīgi novērsts vai atlīdzināts ar izdarīto noziedzīgo nodarījumu radītais kaitējums.

Jau ziņots, ka pērn oktobra beigās Viņķele mikroblogošanas vietnē "Twitter" pavēstīja, ka internetā saņēmusi draudus viņu nošaut. Kā apgalvo Viņķele, draudus virtuāli izteicis kāds jaunietis.

VP toreiz paziņoja, ka ierodoties pie šīs personas, tika veiktas procesuālās darbības, kā arī persona tika nopratināta. VP vēstīja, ka 1999.gadā dzimušais jaunietis nožēlo izdarīto, vienlaikus skaidrojot, ka nodoms nebija draudus īstenot reālajā dzīvē, līdz ar to apdraudējums nepastāv. 

Tāpat VP saņēma arī oficiālu iesniegumu par šo faktu, par notikušo sākot kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumus.

Jaunietis iepriekš nav nonācis policijas redzes lokā.

Viņķeles minētais jaunietis 14.oktobrī "Facebook" vidē publiski arī dalījies ar aicinājumu "Noņem uzpurni! Tu esi cilvēks, nevis suns!". No konteksta noprotams, ka ar uzpurni varētu būt domāta sejas maska, kas ar valdības lēmumu tagad obligāti ir jānēsā virknē publisku vietu, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

Tāpat vēstīts, ka premjers Krišjānis Kariņš (JV) Viņķelei izteica neuzticību un amatpersona amatu pameta.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu