Parabobslejistam Klotam sestā vieta Eiropas čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Arturs Klots
Arturs Klots Foto: Ģirts Kehris

Latvijas parabobslejists Artūrs Klots svētdien Francijā šīs sezonas pēdējā - piektajā - Pasaules kausa posmā izcīnīja septīto vietu, kas Eiropas meistarsacīkšu vērtējumā deva sesto vietu.

Uzvaru divu braucienu summā izcīnīja kanādietis Lonijs Bisonets, kurš tuvāko sekotāju zviedru Sebastianu Vestinu apsteidza par 0,02 sekundēm.

Zviedrs kļuva par Eiropas čempionu, par 0,02 sekundēm apsteidzot britu Koriju Mapu un par 0,24 sekundēm - šveicieti Kristoferu Stjuartu.

Klots ieņēma septīto pozīciju Pasaules kausa un sesto - Eiropas čempionāta vērtējumā, no kanādieša atpaliekot par 0,64 sekundēm.

Pēdējais - vienpadsmitais Pasaules kausa vērtējumā un desmitais Eiropas meistarsacīkstēs finišēja Alvils Brants, kurš Bisonetam zaudēja 2,01 sekundi.

Par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju ar 1036 punktiem kļuva Vestins, kurš par septiņiem punktiem apsteidza Stjuartu. Trešais ar 1018 punktiem finišēja Bisonets.

Klots ar 808 punktiem ierindojās sestajā vietā, bet Brantam 744 punkti ļāva ieņemt devīto pozīciju.

Februāra izskaņā Sanktmoricas trasē Brants pasaules čempionātā ierindojās 14.vietā, bet divas pozīcijas zemāk bija Klots.

Pagājušajā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā nepārspēts palika Bisonets, bet Klots izcīnīja bronzu. Brants pērn pirmajos divos posmos nestartēja un kopvērtējumā ierindojās 14.vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu