Eiropas čempionātā vieglatlētikā telpās Pičardo uzvar trīssoļlēkšanā; Ņedosekovs labākais augstlēkšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pedro Pablo Pičardo.
Pedro Pablo Pičardo. Foto: SIPA/Scanpix

Portugāles pārstāvis Pedro Pablo Pičardo svētdien Polijā Eiropas čempionātā telpās uzvarēja trīssoļlēkšanā, kamēr augstlēkšanās rīta sesijā labākais bija baltkrievs Maksims Ņedosekovs.

Trīssoļlēkšanā vīriešiem Kubā dzimušais Pičardo savu pirmo uzvaru lielajās sacensībās, pārstāvot jauno valsti, izcīnīja jau pirmajā lēcienā, kurā pieveica 17,30 metrus. Tas bija viņa tālākais lēciens, taču ar jebkuru citu no trim lēcieniem, kuros viņš pārsniedza 17 metru robežu, būtu viņam snieguši uzvaru.

Otrais ar pēdējā lēcienā sasniegtajiem 17,04 metriem bija uzvarētāja tautietis Aleksis Kopello, kurš pārstāv Azerbaidžānu.

17 metru robežu pārvarēja arī bronzas medaļas ieguvējs vācietis Makss Hess, kurš arī pēdējā mēģinājumā aizlēca vienu centimetru tālāk par 17 metriem.

Augstlēkšanā vīriešiem aizraujoša cīņa ar mainīgām sekmēm norisinājās starp itāli Džanmarko Tamberi un Ņedosekovu.

Sākumā pārsvars bija Tamberi pusē. Baltkrievu  sportists gan ātrāk sāka sacensības, pārvarot 2,19 metru augstumā novietoto latiņu, gan divreiz - 2,23 un 2,29 metru augstumā - bija spiests veikt vēl otro mēģinājumu, kamēr Tamberi, sācis sacensības ar 2,23 metriem, līdz pat 2,31 metra augstumam visus augstumus pārvarēja ar pirmo reizi.

2,33 metru augstumā viņš pirmoreiz kļūdījās, kamēr Ņedosekovs izvirzījās vadībā ar pirmajā mēģinājumā veiktu augstumu. Arī 2,35 metrus, atkārtojot savu sezonas labāko rezultātu, ar otro mēģinājumu veica Tamberi, bet baltkrievs pēc diviem nesekmīgiem mēģinājumiem trešo lēcienu pārcēla uz 2,37 metriem, kas bija jauna sezonas labākā rezultāta vērtē pasaulē.

Savā vienīgajā atlikušajā mēģinājumā Baltkrievijas augstlēcējs latiņu pārvarēja, kamēr konkurents ar to netika galā trijos mēģinājumos.

Vēl trīs Ņedosekova mēģinājumi 2,40 metru augstumā nebija sekmīgi, taču Eiropas 2018.gada vicečempiona titulam viņš pievienoja šāda paša mēroga uzvarētāja laurus sacensībās telpās.

Trešo vietu ar lēcienu 2,26 metru augstumā ieņēma Beļģijas sportists Tomā Karmuā, kurš latiņu pārvarēja ar pirmo mēģinājumu. Ceturtais ar tādu pašu rezultātu, bet otrajā mēģinājumā sasniegtu, bija vācietis Tobiass Potije, kuram tas bija personiskā rekorda atkārtojums.

Dalītu piekto vietu ar pievarētu latiņu 2,23 metru augstumā ieņēma lietuvietis Adrijus Glebausks.

Jau ziņots, ka Latvijas vieglatlētiem Iļjam Petrušenko 400 metros un Līgai Velverei 800 metros čempionāts noslēdzās pēc priekšsacīkstēm.

Uzaicinājums piedalīties Eiropas čempionātā telpās bija arī Latvijas daudzcīņniecei Laurai Ikauniecei, taču viņa pēc ceļgala operācijas vēl nav gatava startēt.

Eiropas čempionāts telpās Toruņā notiek no 4. līdz 7.martam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu