Rastorgujevs ar piecām kļūdām šaušanā ierindojas 22.vietā Pasaules kausa posmā iedzīšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Pasaules kausa posmā Čehijā pēc 17.vietas sprintā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās ar piecām kļūdām šaušanā ieņēma 22.pozīciju.

Sesto dubultuzvaru karjerā svinēja brāļi Juhanness Tīngnēss un Tarjei Bē.

Šoreiz uzvarēja Tarjei Bē, kuram tā bija tikai otrā uzvara šajā disciplīnā Pasaules kausa vērtējumā. Pirmā bija pirms vairāk nekā desmit gadiem.

Tarjei ar vienu kļūdu šaušanā par 8,2 sekundēm apsteidza brāli, kurš divreiz kļūdījās jau pirmajā šaušanā.

Trešais ar diviem "pūdeļiem" un 11,5 sekunžu atpalicību no T.Bē bija sprinta uzvarētājs Simons Destjē no Francijas.

Rastorgujevs garām mērķim pirmajā ugunslīnijā raidīja otro šāvienu, pakāpjoties uz 16.vietu. Otrajā šautuvē guļus viņam garām mērķim lidoja pirmā lode, pēc soda apļa ierindojoties 17.vietā.

Pirmajā šaušanā stāvus viņam arī viena kļūda šaušanā, ieņemot 16.pozīciju, bet pēdējā ugunslīnijā kļūdījās divreiz, arī pēdējā šāvienā un atkāpās uz 28.vietu.

Finiša aplī viņam izdevās pakāpties par sešām vietām uz augšu, ar pieciem nesašautiem mērķiem uzvarētājam zaudējot minūti un 53 sekundes.

Rastorgujevs sestdien desmit kilometru sprintā pieļāva divas kļūdas un ierindojās 17.pozīcijā, uzvarētājam Simonam Destjē no Francijas zaudējot 53,5 sekundes.

Pagājušajā sezonā iedzīšanas kopvērtējumā nepārspēts palika Francijas biatlonists Emiljēns Žaklēns, bet Lielo kristāla globusu ieguva norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Arī nākamais Pasaules kausa posms notiks turpat Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu