FOTO ⟩ Tallinas slimnīca atspēko soctīklos izplatītās baumas un parāda, kas patiesībā notiek Covid-19 nodaļā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tallinas centrālā slimnīca svētdien uzaicināja žurnālistus, lai atspēkotu sociālajos tīklos izplatītās baumas, ka slimnīcā nav Covid-19 pacientu, ziņo laikraksts "Postimees".

Igaunijas sociālajos tīklos plašu uzmanību guva video, kurā redzama Tallinas centrālās slimnīcas Infektoloģijas klīnikas tukšais stāvs, un tika apgalvots, ka Covid-19 nodaļa arī ir tukša.

Tallinas slimnīca ir apstiprinājusi, ka video redzamajā otrajā stāvā nav pacientu, jo slimnīcā nav pietiekami daudz darbinieku, lai apkalpotu nodaļu.

"Mēs esam vairākkārt uzsvēruši, ka pacientus ārstē nevis nodaļas un gultas, bet gan personāls.

Infekcijas klīnikas otrais stāvs telpu ziņā ir gatavs uzņemt pacientus, taču, lai atvērtu stāvu, mums vēl vairāk būtu jāierobežo plānveida ārstēšana, lai piesaistītu personālu no citām nodaļām, kas palīdzētu Covid-19 pacientu ārstēšanā," skaidro slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dr. Arkādijs Popovs.

Viņš piebilda, ka kāds ļaunprātīgi vēlējies sagrozīt pašreizējo informāciju par Covid-19 situāciju Igaunijā.

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vēl 1321 cilvēkam, bet no vīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši deviņi cilvēki, svētdien paziņojis Veselības departaments.

Aizvadītajā diennaktī veiktas 6764 analīzes, līdz ar to pozitīvo testu īpatsvars bijis 19,5%. Pavisam Igaunijā veikti 982 582 testi nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu.

Kopējais apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 75 003.

No Covid-19 pavisam Igaunijā miruši 653 cilvēki.

Igaunijas Veselības departamenta aprēķinātais 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 7.martā ir 1309,05.

Pret Covid-19 Igaunijā vakcinēti kopumā 101 452 cilvēki, tostarp 43 942 cilvēki saņēmuši arī otro vakcīnas devu.

Video: Sociālajos tīklos izplatītais video par "tukšo" Tallinas slimnīcu

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu