"Virs galvas metāla režģis, tālāk strēmele debesis." Lemberga sieva dalās ar vēstulēm, kuras vīrs sūta no cietuma (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/ Facebook/ Kristīne Lemberga

Rīgas apgabaltiesa 22. februārī Ventspils domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam piesprieda piecu gadu cietumsodu, mantas konfiskāciju un 20 000 eiro sodu. Nu Lemberga sieva Kristīne sociālajos tīklos dalījusies ar vēstulēm, kuras saņem no vīra, kas atrodas cietumā.

Kristīne Lemberga publiskoja ierakstu, pie kura atzīmēja, ka jūtas emocionāli. Tajā viņa dalījās ar vēstulēm, kurās viņas vīrs apraksta savu ikdienu cietumā.

Kā lasāms ierakstā, Lembergs ģimenei velta jaukus vārdus, atklājot arī to, kā aizvada savas dienas.

"Varbūt par ikdienu. 6:00 iedegas gaisma, dežur deg visu nakti, vienlaicīgi zvans. Līdz 7:00 sagatavoju dārzeņus, tad atnes brokastis. Vienmēr putra un tēja. Pārējais - kas cietuma veikalā nopirkts. Pats rakstiski pasūta. Visu atnes. Trešdienās.

Šobrīd jārēķinās, ka nav ledusskapis. Bet nekas. 8:00 administrācijas apgaita. Jautājumi, atbildes. Pa dienu strādāju, TV kāda sērija, info vai vienkārši fons. Pusdienās zupa, daudz kartupeļu, otrajā - kartupeļi ar mērci, kurā var pamanīt kā sīkšķēli no gaļas un daudz kāpostu... Man par daudz. Kopā normāli. Nopirku "Nestkafē" klasik. Pretīga. Bet, ja netaisa stipri un pielej pienveidīgo "pienu", susla atgādina tālu vēsturi.

Lai piezvanītu pa telefonu advokātiem, saruna rakstiski jāpiesaka divas dienas iepriekš. Var uz veikala karti, var uz atzvanu. Katru dienu lūdzu atļaut sazināties ar Tevi, maziņš, bet bez atbildes.

Pat vairāk, vakar atnāca tikties M.Grudulis [advokāts], viņam neļāva. Ar advokātu, aizstāvi! Izcila demokrātija! Es gan teicu Mārim, ka nelaidīs. Viņš plēsa kreklu - laidīs. Nekas jauns. 

[..] Jā, vakariņas 18:00. Aizeju gulēt vieglāks, pie tam 10 vakarā. Artūra režīms, saudzējošs. Valsts īpašās rūpes. Paldies.

Pirmo rītu dzīšu bārdu, bet spogulis taču nav. Skatoties plaukstā nesanāk, pie tam tā tomēr grumbaināka. Ķēros revidēt ceļojuma somu. Atradu mazo spogulīti 3 cm diametrā. Mazs, bet rāda. Nestabils, jo apaļš. Mazs un apaļš. Labāk nekā nekāds, būtiski!

Astoņos vakarā atkal administrācija. Vēstulēm divas kastes. Viena administrācijas, otra administrācijas - medicīnas. Ļoti labi, ka paņēmu līdzi zāļu sarakstu un lielāko daļu zāļu. Atkrita liela biokrātija. Varēju gan šo to neaizmirst, bet tas būtu neraksturīgs izņēmums.

Pastaigu krātiņā viens aplis 14 metri. Stundas laikā izdodas ~ 4 km. Pieci apļi vienā virzienā, pieci otrā. Pieci turp, pieci pretējā - 140 m. Siena, siena, siena, siena, virs galvas metāla režģis, tālāk strēmele debesis.

Šodien kāds aiz mūra gāja garām, uzsauca: "Svabodu Aivaru!" Un tā bieži. To nevar nopirkt un atņemt arī. Vakarā 16 TV kanāli. Par daudz. Programmas nav. Dzenāju ekrānu. Lasu angļu karaliskās ģimenes intīmo dzīvi. Izrādās, princesei Diānai, lai kļūtu par Čārzla sievu, vajadzēja no ārsta zīmi, ka viņa ir jaunava. Bet Čārzlam nē. Un viņi mūs māca dzīvot.

Labi mani burvīgie. Mēs esam, bijām un būsim burvīga ģimene, kura prot gaidīt," teikts ierakstā.

Pēc tam Lemberga dalījās ar otro daļu no saņemtajām vēstulēm.

"Mana Mīļsirsniņa! Mīlu Tevi no visas sirds kā mīļoto sievieti, māmiņu, cilvēku! Piedod, ka sagādāju Tev laimes vietā pārdzīvojumus un skumjas, ceru, ka dienas! Tu to neesi pelnījusi! Bet no otras puses, nekāds super lielais pārsteigums šī situācija nav. Taisnība uzvarēs!

[..]  Diemžēl man ir liegta iespēja veikt obligāto fizioterapiju. Cietuma priekšniekam lūdzu atļauju. Ceru...

Veikalā nopirku augļus, dārzeņus, labu olīveļļu, tādu zivju eļļu, kādu atceros bērnudārzā pirms vairāk nekā 60 gadiem. Bērnība. Malks tik pat negaršīgs, bet nepieciešams. Lasu grāmatas. Sazvanos ar advokātiem."

 
Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu