Džefa Bezosa bijusī sieva apprecējusies ar skolotāju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miljardiere, bijusī Bezosa sieva Makenzija Skota.
Miljardiere, bijusī Bezosa sieva Makenzija Skota. Foto: Evan Agostini/Invision/AP, File

Viena no pasaules bagātākajām sievietēm, miljardiere Makenzija Skota apprecējusies ar dabaszinību skolotāju, vēsta raidorganizācija BBC.

Skota pirms diviem gadiem izšķīrās no interneta tirdzniecības milža "Amazon" dibinātāja Džefa Bezosa, ar kuru bija precējusies 25 gadus. 

Saskaņā ar biznesa žurnāla "Forbes" datiem, Bezoss ir pasaules bagātākais cilvēks (par šo titulu notiek cīņa ar uzņēmēju Īlonu Masku), bet Skota - ceturtā bagātākā sieviete pasaulē. Pēc šķiršanās Skota labdarībai ziedojusi vairāk nekā četrus miljardus dolāru.

Tagad Skota apprecējusies ar Denu Džūetu - dabaszinību skolotāju, kurš strādā prestižā skolā, kurā mācās Skotas un Bezosa bērni.

Ziņas par Skotas jauno laulību atklātas "Giving Pledge" labdarības vietnē.

"Dens ir lielisks vīrietis, un es priecājos par viņiem abiem," paziņoja Bezoss.

Skota palīdzēja Bezosam 1994.gadā nodibināt "Amazon". Viņa ir arī divu romānu autore. Skotas autores apraksts vietnē "Amazon" vēsta, ka viņa "dzīvo Sietlā ar saviem četriem bērniem un vīru Denu".

"Forbes" jaunākās aplēses liecina, ka Skotas bagātība sasniedz apmēram 53 miljardus dolāru. Viņa izteikusies, ka lielāko daļu savas naudas plāno atdot labdarībai. Līdz šim Skota dāsni ziedojusi sieviešu vadītām labdarības organizācijām, zupas virtuvēm un koledžām, kurās vairums studentu ir melnādaini.

Skota pašlaik ir 22.bagātākais cilvēks pasaulē.

Miljardieru Bila un Melindas Geitsu aizsāktā kustība "Giving Pledge" paredzēta miljardieriem, kuri apsolījuši lielāko daļu savas bagātības ziedot filantropiskiem mērķiem. Sestdien šādu apņemšanos pauda Džūets, un vienlaikus tas bija arī publisks paziņojums par laulību ar Skotu.

"Šķiet dīvaini rakstīt vēstuli, ka plānoju savas dzīves laikā ziedot lielāko daļu savas bagātības, jo nekad neesmu alcis uzkrāt tik daudz naudas, lai šādam solījumam būtu sevišķi liela jēga," teikts Džūeta paziņojumā. "Laimīgas sagadīšanās rezultātā esmu  precējies ar vienu no dāsnākajiem un labsirdīgākajiem cilvēkiem, ko pazīstu, - un es pievienojos viņas lēmumam atdot milzīgu bagātību, lai palīdzētu citiem."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu