Covid-19 dēļ trešdaļa galamērķu pasaulē šobrīd ir pilnībā slēgti tūristiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: AFP / Scanpix

Koronavīrusa pandēmijas dēļ gandrīz trešdaļa galamērķu pasaulē šobrīd ir pilnībā slēgti starptautiskajiem tūristiem, pirmdien paziņoja ANO Pasaules Tūrisma organizācija (PTO).

Valdības pērn sāka atvieglot ceļošanas ierobežojumus, taču jaunu vīrusa paveidu un epidemioloģiskās situācijas pasliktināšanās dēļ vēlāk atkal sāka tos pastiprināt, norāda PTO.

Februāra sākumā 69 no 217 galamērķiem visā pasaulē jeb 32% bijuši pilnīgā slēgti starptautiskajam tūrismam, tostarp 30 galamērķi Āzijas un Klusā okeāna reģionā, 15 Eiropā un 11 Āfrikā.

Salīdzinājumā ar maiju, kad pasaulē bija slēgti 75% galamērķu, situācija ir uzlabojusies, taču tā pasliktinājusies salīdzinot ar novembri, kad tūristiem bija slēgti 27% galamērķu.

Jau ziņots, ka koronavīrusa pandēmijas izraisītās krīzes dēļ pasaules tūrisma nozare pērn ieņēmumos zaudējusi 1,3 triljonus dolāru.

Pērn zaudēto ienākumu apjoms bijis vairāk nekā 11 reizes lielāks par zaudējumiem, kas ciesti 2009.gada globālajā ekonomikas krīzē.

Starptautisko tūristu skaits pērn pasaulē sarucis par vienu miljardu jeb 74%, visstraujāko kritumu piedzīvojot Āzijā, kas pirmā izjuta Covid-19 ietekmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu