Portāls: Četru valstu speciālisti kandidē uz Latvijas izlases galvenā trenera amatu (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss
Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlasi kāro vadīt speciālisti no Turcijas, Spānijas, Itālijas un Grieķijas sarunā ar portālu "Tvnet" teica Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Latvijas vīriešu basketbola izlase neiekļuva 2022.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, un pēc pēdējā atlases turnīra mača no izlases galvenā trenera amata atkāpās Roberts Štelmahers.

Cipruss sarunā ar "Tvnet" atklāja, ka kopumā uz Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera amatu kandidē speciālisti no Turcijas, Spānijas, Itālijas un Grieķijas.

Cipruss norādīja, ka galvenie kritēriji trenera izvēlē būs "balanss starp kvalifikāciju, līmeni un finansiālajām prasībām". Tāpat viņš neslēpa, ka līdz šim ģenerālmenedžera pienesums valstsvienību darba uzlabošanā nav bijis adekvāts iztērētajiem līdzekļiem, tāpēc LBS nedz vīriešu, nedz sieviešu izlasē nemeklēs papildinājumu šajos amatos.

Vīriešu izlase savu jauno treneri uzzinās līdz maija beigām, bet sieviešu - līdz jūnija beigām.

Jau iepriekš ziņots, ka otrajā kārtā pretendentus izvērtēs LBS Treneru komisija un nacionālo izlašu koordinatori, bet trešajā - LBS valde.

Tuvākās spēlēs Latvijas izlasei ir Pasaules kausa priekškvalifikācijas sacensību otrajā kārtā, kur pirmie mači sāksies augustā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu