Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Lai gūtu baudu, ir jāeksperimentē. Padomi ceļojumā pa seksa rotaļlietu karaļvalsti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: FUN FACTORY GmbH

Dildo ir reālistisks locekļa atveidojums vai mazāk reālistiska fallistiska seksa rotaļlieta. Pirmās šāda veida rotaļlietas baudas gūšanai tika radītas jau pirms daudziem gadu tūkstošiem, kā izejmateriālus izmantojot kaulu, akmeni un koku. Mūsdienās dildo joprojām ir viens no populārākajiem palīgrīkiem intīmajās rotaļās, un bieži vien tiek izvēlēts kā pirmā mantiņa, uzsākot aizraujošo ceļojumu seksa rotaļlietu pasaulē.

Kā pareizi izvēlēties dildo?

Izvēloties dildo, ir jāpievērš uzmanība tā materiālam un jāprecizē lietošanas veids. No izmantošanas veida būs atkarīgs vēlamās rotaļlietas izmērs, reljefs, forma, elastība un piesūcekņa nepieciešamība.

Dildo ir paredzēti penetratīvai izmantošanai vagināli, anāli vai orāli. Tos var izmantot, turot rokā, ievietojot strap-on jostā vai piestiprinot pie virsmām, ja dildo ir aprīkots ar piesūcekni.

Foto: FUN FACTORY GmbH

Visdrošākais un patīkamākais dildo materiāls ir silikons vai medicīniskais silikons. Dildo var būt veidots arī no tādiem cietiem, īpaši slideniem un ļoti higiēniskiem materiāliem kā metāls vai rūdīts stikls. Mazāk droši izmantošanā ir PCV, vinila un TPE materiāla dildo, jo tie var radīt gļotādas kairinājumu, alerģiskas reakcijas. Šādu materiālu rotaļlietas ieteicams izmantot tikai kopā ar prezervatīvu, lai to materiāls nenonāktu tiešā saskarē ar jutīgo gļotādu un neizjauktu mikrofloras līdzsvaru.

Lielāks ne vienmēr nozīmē labāks! Visbiežāk vaginālai vai anālai izmantošanai tiek izvēlēti vidēji un vidēji mazi dildo.

Apjomīga izmēra dildo ir vērts izvēlēties tikai tādos gadījumos, kad jau ir zināms, ka ķermenis to ir spējīgs uzņemt, un tas rada patīkamas sajūtas.

Visuniversālākie ir dildo ar piesūcekni, jo tos var izmantot visos iespējamos veidos: turot rokā, piestiprinot pie virsmām vai ievietojot strapon jostā.

Dildo vaginālai izmantošanai

Ar ieliektu dildo ir vieglāk stimulēt G-zonu. Pilnīgi taisnas formas dildo var paslīdēt garām šim svarīgajam baudas punktam, nerosinot nekādas patīkamas sajūtas.

Vairumam sieviešu maksts sieniņas nav jutīgas, tāpēc nav vērts izvēlēties rotaļlietu ar reljefu.

Dildo ar izteiktu reljefu var radīt nepatīkamu berzi un sakairināt maigo gļotādu. Vaginālo rotaļlietu ar reljefu ir vērts izvēlēties tikai tad, kad jau ir zināms, ka reljefs rada patīkamas sajūtas.

Dildo anālai izmantošanai

Anālie dildo pēc formas var būt gan ieliekti, gan taisni. Ar ieliektajiem modeļiem būs iespējams stimulēt vīrieša prostatu – baudai un veselībai.

Jebkurai anāli izmantojamai rotaļlietai obligāti jābūt veidotai ar ierobežojošo daļu, kas nodrošina, lai mantiņa neieslīdētu dziļāk taisnajā zarnā. Šis ierobežotājs ir kā enkurs, kas notur rotaļlietu drošā dziļumā. Dildo ierobežojošā daļa var būt kā piesūceknis, bet reālistisko modeļu gadījumā šī daļa nereti tiek veidota kā sēklinieku formā.

Anālās atveres sfinkters ir īpaši jutīgs pret reljefu, tādēļ anālai stimulācijai daudz interesantāk ir izvēlēties rotaļlietas ar reljefu: ar pumpiņām, rieviņām, izcilnīšiem vai pakāpenisku, viļņveidīgu pāreju uz lielāku diametru.

Foto: FUN FACTORY GmbH

Īpaši atbilstoši anālajām rotaļām ir stikla un metāla dildo. Tie ir ļoti higiēniski – viegli mazgājami un neuzkrāj nekādus ķermeņa šķidrumus, aromātus un lubrikantus. Ar stikla un metāla materiāla rotaļlietām var izmantot visa veida lubrikantus – arī silikona bāzes. Silikona bāzes lubrikanti ir īpaši labi piemēroti anālajām rotaļām, jo tie slīd ļoti ilgi, nenožūst un neiesūcas ādā. Tas ir īpaši svarīgi, jo anālā atvere dabīgi neizdala nekādu smērvielu.

Atceries!

Jebkāds dildo vienmēr jāizmanto kopā ar lubrikantu. Silikona materiāla dildo drīkst izmantot tikai ar ūdens bāzes lubrikantiem. Stikla un metāla dildo var izmantot arī ar silikona bāzes lubrikantiem.

Šīs tālāk nosauktās vielas nav lubrikanti un tās nevajadzētu izmantot intīmajās rotaļās:

  • ķermeņa kosmētiskā eļļa vai krēms;
  • zīdaiņu ādas kopšanai paredzēta eļļa;
  • kokosriekstu sviests;
  • olīveļļa un citi kosmētiskie līdzekļi un pārtikas produkti.

Dildo nav tas pats, kas vibrators. Dildo ir pilnībā manuāli vadāma rotaļlieta – visas kustības ar to mums jāveic pašiem. Tas pats par sevi nevibrē un nekustas – nevajag gaidīt, ka tas paveiks darbu mūsu vietā.

Foto: FUN FACTORY GmbH

Ja dildo būs nekustīgi ievietots makstī, tad paralēli ir jāveic arī cita veida stimulācija – orālā vai anālā, lai varētu sasniegt baudas virsotnes.

Vienveidīgi slidinot mantiņu pa maksti, visdrīzāk neizdosies sasniegt orgasmu, jo ir jāņem vērā sievietes baudas anatomija – maksts sienas nav jutīgas, un tā pat nav erogēnā zona.

Vairumā gadījumu makstī ir jāmasē G-zona vai dzemdes kakliņš, lai stimulācija vainagotos ar rezultātu. Arī anālās stimulācijas laikā jāpievērš uzmanība, kāda veida kustības, leņķi, ātrums un citi stimulācijas parametri ir patīkamākie. Lai sasniegtu baudu, ir jāeksperimentē, jāieklausās sava ķermeņa izjūtās un jākomunicē ar partneri. Neviens nepiedzimst par ekspertu seksa rotaļlietu izmantošanā, tomēr nekad nav par vēlu apgūt ko jaunu. Mācīšanās sniegt un gūt baudu ir viena no patīkamākajām pieredzēm, kāda jebkad var tikt piedzīvota!

Lūk, te, ieskaties kvalitatīvāko dildo izlasē, un noteikti atradīsi sev piemērotāko. Savukārt nākošajā rakstā stāstīsim par anālajām rotaļlietām un sniegsim padomus to baudpilnai pielietošanai.

Raksts tapis sadarbībā ar "SexyStyle"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu