Cīņā ar Covid-19 pandēmiju Somija slēdz restorānus un kafejnīcas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: David Tadevosian/shutterstock.com

Somijas parlaments pirmdien atbalstījis ierosinājumu uz laiku slēgt kafejnīcas, bārus un restorānus, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību.

Jau ziņots, ka reģionos ar nelabvēlīgu epidemioloģisko situāciju no pirmdienas uz trim nedēļām tiks noteikti pastiprināti ierobežojumi.

Gaidāms, ka pastiprināti ierobežojumi būs spēkā 15 no 19 Somijas reģioniem.

"Ierobežojumu mērķis ir līdz minimumam samazināt kontaktus starp cilvēkiem, lai samazinātu inficēto skaitu un pakļautu epidēmiju kontrolei," parlamentā sacīja Somijas premjerministre Sanna Marina.

Restorānos un kafejnīcās iespēja nopirkt gatavu ēdienu līdznemšanai tiks saglabāta.

Taču arodbiedrības PAM vadītāja Annika Ronni-Sallinena brīdinājusi, ka šie ierobežojumi var novest pie darbinieku atlaišanas.

Cilvēki aicināti izvairīties no pulcēšanās, valkāt sejas maskas un ievērot sociālo distancēšanos.

Valdība un prezidents pirms nedēļas izsludināja Somijā ārkārtējo stāvokli, kas piešķir valdībai plašākas pilnvaras cīņā ar pandēmiju.

Tieslietu ministrija nedēļas nogalē paziņoja, ka pašvaldību vēlēšanas, kas bija plānotas aprīlī, pandēmijas dēļ atliktas līdz jūnijam.

Somijā reģistrēti aptuveni 1295 saslimšanas gadījumi, kas saistīti ar jaunajiem lipīgākajiem koronavīrusa paveidiem.

Valstī kopumā kopš pandēmijas sākuma inficēšanās ar koronavīrusu atklāta vairāk nekā 62 000 cilvēku, no kuriem vairāk nekā 770 ir miruši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu