Levits uzskata, ka pēdējā laikā valdība "iet pareizā virzienā" (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjers Krišjānis Kariņš un prezidents Egils Levits
Premjers Krišjānis Kariņš un prezidents Egils Levits Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pēdējās divās nedēļās valdība iet pareizā virzienā, daudz aktīvāk ieklausoties ekspertu viedokļos, intervijā LTV raidījumam "Šodienas jautājums" norādīja Valsts prezidents Egils Levits.

Prezidents skaidroja, ka, iespējams, tieši viņa paša uzruna 24.februārī, kurā viņš uzsvēra katra ministra personīgu atbildību par Covid-19 izplatību noteiktu lēmumu rezultātā, sniegusi Ministru kabineta (MK) locekļiem kādu mācību, un kopš tā mirkļa saredz, ka valdība uzņēmusi kopīgu kursu, kā tam arī būtu jābūt.

Vienlaikus Levits minēja, ka nav pārliecināts, uz cik ilgu laiku šāds vienots kurss varētu ilgt.

Levits, atbildot uz jautājumu par to, kādu rīcību sagaida no valdības lēmumos par ierobežojumu stiprināšanu vai mazināšanu, vairākas reizes izcēla, ka lēmumiem būtu jābūt fleksibliem un uz ekspertu viedokļos balstītiem, neizslēdzot arī, piemēram, reģionu pieeju ierobežojumos vai citas līdzīgas metodes.

Savukārt, vaicāts par potenciālu visas valdības nomaiņu gadījumā, ja saslimšanas rādītāji pasliktinātos, prezidents atzīmēja, ka pašlaik neredz citu modeli, kā no pašlaik parlamentā ievēlētajām partijām varētu veidot valdību, tādēļ tās struktūrai būtu jāpaliek nemainīgai.

Arī konkrētu ministru nomaiņu Levits komentēja atturīgi, paužot, ka konkrētu valdības dalībnieku maiņa ne vienmēr palīdz, jo jāņem vērā pieredzes faktors. Ir nepieciešams pietiekami ilgs laiks, lai ministrs iestrādātos, kā tas bijis, piemēram, veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) gadījumā, kurš gan tagad, Levita ieskatā, spēj uzņemties atbildību par izdarītajiem lēmumiem.

Tāpat Levits raidījumā skaidroja arī savu nostāju par vakcināciju, esot pārliecināts, ka masu vakcinācija Latvijai ir absolūta nepieciešamība, un pie šī procesa nodrošināšanas ir jāstrādā jau šodien.

Kā ziņots, Valsts prezidents Egils Levits 24.februārī žurnālistiem norādīja, ka situācija valdībā ar lēmumu pieņemšanu un Covid-19 krīzes menedžmentu tolaik bijusi neapmierinoša. Viņa ieskatā, nav pieļaujams, ka ministri uzstājas kā savas nozares lobiji. Levits uzsvēra, ka Ministru kabinets ir atbildīgā institūcija, kurā ir jālemj par valsti kopumā, nevis par atsevišķām nozarēm.

Levits norādīja, ka, lemjot par ierobežojumu mīkstināšanu, jāņem vērā epidemioloģiskā situācija un ekspertu paustais, kuri skaidri brīdinājuši, ka ierobežojumu mazināšana radīs lielu veselības sistēmas krīzi.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu