Piedzēries vadītājs Bolderājā vēlējies iepriecināt draudzeni Sieviešu dienā, taču izraisa smagu avāriju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

8. martā kāds vīrietis ar automašīnu braucis uz veikalu nopirkt draudzenei puķes, lai gan jau no rīta bijis alkohola reibumā. Sieviešu dienas svētki vīrietim beigušies bēdīgi, jo vīrietis savas rīcības dēļ izraisīja avārīju, kurā cieta vairāki cilvēki, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Sieviešu dienas svinības melnā "Audi" vadītājs pirmdien "atzīmēja" ar avāriju. Pa ceļam uz veikalu pēc dāvanas savai otrajai pusītei šoferis nesavaldīja mašīnas stūri un taranēja priekšā braucošo strādnieku busiņu.

"Neievēroju braukšanas distanci. Esmu vainīgs. Vienkārši nepaspēju nobremzēt. Principā busiņā arī apstājos. Tā ir mana vaina. (DP: Iznāk, – jūs pa Silikātu ielu braucāt no tās puses?) Jā. Bet ar kādu ātrumu? Normāls ātrums, 50 km/h. Ar meiteni braucām, 8. martā gribēju ziedus nopirkt, bet nepaspēju," stāsta "Audi" šoferis.

Septiņu minūšu laikā Silikātu ielā ieradās mediķi, aiz viņiem vēl viena ekipāža, piesaistīti arī ugunsdzēsēji. Negadījumā kopumā cieta seši cilvēki. Ja "Audi" vadītājs un viņa pasažiere iztika vien ar ārstu apskati notikuma vietā, tad pārējiem – "Renault" šoferim un trim busiņā sēdošajiem pasažieriem – bija jādodas uz slimnīcu.

Sarunai ar "Renault" vadītāja kolēģi Edgaru pievienojas arī evakuvatora vadītājs, kas atbraucis savākt avārijā bojāto "Audi", taču saņēmis pārmetumus no tā šofera. Atklājies arī patiesais negadījuma iemesls: "Viņš tagad vispār neko nesaprot. Neadekvāts. (DP: Bet, nu, ja viņam trīs promiles, pareizi?)

Aptuveni trīs, laikam 2,8. Viņš pats mani izsauca, neļauj filmēt. Saka nefilmē, tūlīt es tev sasitīšu telefonu. Tādiem vispār jāatņem tiesības uz visu mūžu. Par tādam muļķībām. Ja viņš kādu bērnu notriektu vai savu māti."

Par iespējamo reibumu pats "Audi" šoferis nemin ne vārda.

"Iešu mājās tagad, ko es varu vēl izdarīt? Mašīnu aizveda, mašīnu nevar iedarbināt. Mašīna "nomira". Kādas man vēl pretenzijas varētu būt? Es vienkārši nepaspēju apstāties. Tā ir mana vaina principā. Bet citādi neredzu savu vainu," saka "Audi" vadītājs.

Taču policisti, kas strādāja pie šā incidenta izmeklēšanas, "Degpunktā" komandai atklāj, ka "Audi" vadītāja izelpā konstatētas 2,3 promiles alkohola. Ņemot vērā, ka incidentā ir cietušie, par pārgalvīgo braucienu vīrietim būs jāatbild tiesas priekšā.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu