Arī otrdien aukstums neatkāpsies. Sinoptiķu laika prognoze otrdienai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka/LETA

Otrdienas pēcpusdienā Latvijas rietumu un centrālajā daļā gaiss iesils līdz 0..+3 grādiem, bet valsts austrumos maksimālā temperatūra būs -1..-4 grādi.

Sinoptiķi prognozē, ka debesis segs mākoņi, tomēr daudzviet uzspīdēs saule. Vietām nedaudz snigs, vairāk nokrišņu būs valsts ziemeļaustrumos.

Pūtīs lēns līdz mēreni stiprs dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmās Kurzemē pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē.

Rīgā gaidāma pārsvarā mākoņaina diena, bez būtiskiem nokrišņiem un ar mērenu dienvidrietumu vēju. Gaisa temperatūra pakāpsies līdz +2 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, kā arī ciklons Baltijas jūrā. Atmosfēras spiediens Latvijā 1019-1022 hektopaskāli jūras līmenī.

Agrā otrdienas rītā zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta Vidzemē - Veclaicenes pagastā gaiss atdzisis līdz -20 grādiem un Vidzemes augstienē sals pastiprinājies līdz -21 grādam, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Daudzviet Vidzemē un arī Latgalē termometra stabiņš noslīdējis līdz -15..-18 grādiem, 15 grādu sals reģistrēts arī Zemgalē - Staļģenē.

Siltākais laiks ir Kurzemes piekrastē, kur gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz -2..-7 grādiem.

Mākoņu daudzums ir neliels un mainīgs, vietām Kurzemē mazliet snieg. Lēns vējš un bezvējš.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra -7 grādi pilsētas centrā un -10..-14 grādi piepilsētā, tai skaitā -12 grādi lidostā.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +0,5 grādiem Liepājā līdz -5 grādiem Dagdā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.martā bija +21 grāds Spānijas dienvidu piekrastē un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -36 grādi Somijā un -43 grādi Krievijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu