Valdība izvērtēs scenārijus Covid-19 ierobežojumu turpināšanai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ministru kabinets šodien plāno skatīt Operatīvās vadības grupas izstrādātos scenārijus Covid-19 ierobežojumu turpināšanai.

Pagājušajā nedēļā valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē tika lemts uzdot Operatīvajai vadības grupai nedēļas laikā izstrādāt vismaz divus rīcības variantus Covid-19 krīzē - pastiprināt vai mīkstināt ierobežojumus.

Līdz šim netika sniegta informācija, kādi konkrēti ierobežojumu priekšlikumi tiek izskatīti.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iepriekš solīja, ka ierobežojumu pārkārtošanā tiks mērīts septiņas reizes un izvēlēts pareizākais ceļš. Vienlaikus starp valdības ministriem ir liels atbalsts virzībai uz ierobežojumu atvieglošanu, piekāpjoties sabiedrības spiedienam.

"Mēs vēlamies novērst Covid-19 "trešā viļņa" celšanos, bet vienlaikus vēlamies ātrāk atgriezties normālā dzīvē, kur viens no svarīgākajiem elementiem ir vakcinācija pret Covid-19. Bet kamēr notiek vakcinācija, mums ir kopīgiem spēkiem jāpārkārto ierobežojumi," izteicās Kariņš.

Viņš informēja, ka ministriju pārstāvju un ekspertu veidojošajai Operatīvās vadības grupai tika uzdots izstrādāt divus rīcības variantus, kā pārkārtot ierobežojumus.

Kariņš piebilda, ka eksperti līdz šim nav varējuši vienoties par pareizāko rīcības modeli, tāpēc Operatīvās vadības grupai tika uzdots izstrādāt vairākus variantus. Viņš stāstīja, ka citu valstu pieredze liecina, ka, atceļot ierobežojumus, sākas Covid-19 "trešais vilnis", kas rada graujošas sekas.

"Mūsu valstī apstākļi ir atšķirīgi. Tomēr ar turpmāko rīcību mums ir jāapvieno ne tikai valdība, bet arī lielākā daļa sabiedrības," uzsvēra Kariņš.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu