RAKUS vadītājs: Covid-19 "trešā viļņa" gadījumā vēl radikālāk varētu ierobežot slimnīcas pakalpojumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Covid-19 "trešā viļņa" gadījumā var nākties vēl radikālāk ierobežot slimnīcu sniegtos pakalpojumus, šādu viedokli Latvijas Radio pauda Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis.

Kā atzīmēja Paeglītis, ja vēl viens slimības vilnis būs, tad noteikti būs vēl vairāk jāierobežo slimnīcas sniegtie pakalpojumi, piemēram, pašlaik RAKUS nav ierobežota plānveida palīdzība onkoloģiskajiem pacientiem, bet to var nākties darīt.

Slimnīcas vadītājs atzina, ka Covid-19 "trešā viļņa" prognozes ir biedējošas un ārstēšanas nodrošināšana varētu būt grūta. Viņš atkārtoti uzsvēra, ka ārstniecības nodrošināšanā lielākā problēma nav tehniskie jautājumi un gultas vietu skaits, bet gan medicīnas personāla pieejamība.

Paeglītis ar gandarījumu secināja, ka ar vakcinēšanu ir izdevies būtiski samazināt ar Covid-19 slimojošā un karantīnā esošā personāla skaitu slimnīcā.

RAKUS ir izveidota speciāla vakcinēšanas zāle. Slimnīcas kapacitāte esot ap 2500 vakcinēti cilvēki nedēļā un to zināmā mērā ierobežo cilvēkresursu pieejamība. Atsevišķās dienās slimnīca jau tagad ir tuvu savai maksimālajai vakcinēšanas kapacitātei.

Paeglītis atzīmēja, ka RAKUS līdz šim ārstēta aptuveni trešdaļa visas Latvijas Covid-19 pacientu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu