Kļūmes dēļ pensionārs nogādāts slimnīcā pēc divām Covid-19 vakcīnām vienā dienā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 vakcīna.
Covid-19 vakcīna. Foto: Reuters/ScanPix

91 gadu vecs ASV iedzīvotājs nogādāts slimnīcā pēc tam, kad viņam nejauši vienā dienā tika injicētas divas Covid-19 vakcīnas. 

Kā vēstīts izdevumā "Newsweek", Viktors Smits saņēma "Moderna" vakcīnas pirmo devu 22. janvārī, tomēr pēc tam sajutās slikti un paģība. Viņš tika nogādāts slimnīcā, bet pēc dažām dienām ievietots rehabilitācijas centrā. Pēc tam Smits tika pierakstīts otrai vakcīnas devai 25. februārī, tāpēc tajā dienā darbinieki aizveda viņu uz vakcinēšanās punktu. 

Tomēr vakcinēšanās punktā notika kāda kļūme un beigu beigās Smits saņēma divas vakcīnas ar četru stundu starpību. Parasti starp pirmo un otro "Moderna" vakcīnas devu jābūt 21 dienai. 

Viņa meita izdevumam "WLWT" stāstīja: "Viņš tika aizvests saņemt savu vakcīnu, bet, kad atgriezās, es ar viņu runāju, viņam viss bija kārtībā. Pēc tam atnāca, šķiet, pilsētas ugunsdzēsējs un paziņoja, ka Viktoram ir sagatavota vakcīna. Māsiņa jautāja, vai tiešām Viktoram Smitam? Viņš atbildēja, ka jā, tāpēc viņu aizsūtīja uz 202. istabiņu, kur gulēja mans tēvs."

Meita domā, ka viņas tēvs tika sajaukts ar kādu citu Viktoru. Pēc tam, kad viņš saņēma otro vakcīnu, viņam sākās šoks. Pēc tam viņš tika nogādāts slimnīcā, tomēr tagad jau atkopjas no šī incidenta. 

"Viņa asinsspiediens tajā brīdī bija 86 uz 47, tāpēc ārsti nevarēja viņam iedot medikamentus, kas palīdzētu plaušu šķidrumam, jo asinsspiediens bija pārāk zems. Man vienkārši paziņoja, ka viņš neizdzīvos," turpināja stāstīt meita. 

"Negadījums notika, kad Hamiltonas iedzīvotājs nejauši saņēma divas Covid-19 vakcīnas devas vienā dienā. Indivīds bija rehabilitācijas centra pacients. Tur vakcinēšanās procesu nodrošina īpaši trenēti un sertificēti cilvēki. Šajā gadījumā tie bija Hamiltonas ugunsdzēsēji. Pacients vēlāk tika nogādāts slimnīcā, kā arī tas tika paziņots viņa ģimenei. Ir uzsākta izmeklēšana," rakstīts oficiālajā paziņojumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu