Rosina atļaut klātienes nodarbības ārtelpās grupām līdz 20 cilvēkiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AN NGUYEN/shutterstock.com

 Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) rosina valdībā atļaut klātienes nodarbības ārtelpās grupām līdz 20 cilvēkiem pamatizglītības un vidējās izglītības pakāpē, tā izriet no IZM priekšlikuma Ministru kabinetam par mācību procesa organizāciju. 

IZM norādīja, ka klātienes nodarbības ārtelpās varētu īstenot gan formālā, gan neformālā izglītībā, vienlaikus nodrošinot visus nepieciešamās epidemioloģiskās drošības prasības. 

IZM rosina formālās izglītības programmu ārtelpās īstenot ne vairāk kā piecas nodarbības no attiecīgās nedēļas paredzēto nodarbību skaita. Savukārt neformālā izglītības programmā aicina īstenot ne vairāk kā divas nodarbības no attiecīgās nedēļas paredzēto nodarbību skaita, vienas nodarbības ilgumam nepārsniedzot 40 minūtes.

Kā atzīmēja IZM, ārtelpu nodarbības tiktu nodrošināta kontrolēta vide - konkrēts skaits studējošo, proti līdz 20 cilvēku, droša distance, maksimālais nodarbības ilgums līdz 40 minūtēm, kas nav attiecināms uz sporta treniņu nodarbībām.

Pēc IZM paustā, šāds risinājums nepieciešams, jo Covid-19 pandēmijas ietekmē strauji audzis Bērnu slimnīcas Bērnu psihiatrijas nodaļas neatliekamo pacientu skaits, ir ierobežojumi, ar ko jaunieši neprot tikt galā un ir nepieciešamība nostiprināt attālinātu mācību laikā iegūto zināšanu vismaz atsevišķus aspektus.

LETA jau ziņoja, ka izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) valdībā ir paudusi - lai noņemtu spriedzi bērniem, vecākiem un skolotājiem, risinājums varētu būt 20 cilvēku grupām ārtelpās nodrošināt formālo un neformālo izglītību. Viņasprāt, līdz piecām nodarbībām varētu organizēt formālo izglītību, savukārt līdz divām - neformālo.

Patlaban esošais regulējums paredz, ka sporta jomā amatieru sporta treniņi drīkst notikt tikai ārpus telpām - līdz desmit cilvēkiem un neizmantojot ģērbtuves. Tas nozīmē, ka sporta klubi neuzņem klientus iekštelpās - nestrādā trenažieru zāles un nevar doties uz klubu trenēties individuāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu