"Rimi" veikala vietā Dzirciemā būs "Lidl"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Google Maps"

Tirdzniecības ēkā Rīgā, Dzirciema ielā 42, kur līdz šim lielākais nomnieks bija SIA Rimi Latvia", tiks izveidots tirgotāja "Lidl" veikals, izriet no SIA "Lidl Latvija" pārstāvja Ingara Rudzīša paustā aģentūrai LETA.

Viņš apliecināja, ka "Lidl Latvija" ēku Dzirciema ielā 42 iegādājās pagājušā gada pavasarī, ar turpmākiem plāniem to pielāgot "Lidl" veikala vajadzībām.

Pēc viņa teiktā, šogad projekta sagatavošanas darbu laikā atklājās, ka ēkas tehniskais stāvoklis ir neapmierinošs un tā neatbilst spēkā esošo būvnormatīvu prasībām.

""Lidl Latvija", kā atbildīgs ēkas īpašnieks, nekavējoties informēja visus nomniekus par jauno situāciju, un no 6.marta slēdza tirdzniecības centru," sacīja Rudzītis un piebilda, ka turpmākie lēmumi tiks pieņemti pēc detalizētas ēkas stāvokļa pārbaudes.

Tikmēr "Rimi Latvia" Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Kristine Ciemīte aģentūrai LETA norādīja, ka uzņēmumam ir saistošs "Rimi Latvia" nomas līgums, kas bija slēgts ar iepriekšējiem centra īpašniekiem ar termiņu līdz 2022.gada 29.augustam. Tomēr šogad 5.martā "Rimi Latvia", tāpat kā pārējie centra nomnieki, saņēma informāciju par centra slēgšanu no šī gada 6.marta uz nenoteiktu laiku ēkas tehnisku iemeslu dēļ.

Tāpat "Rimi Latvia" 5.martā saņēma informāciju arī par nomas līguma izbeigšanu ar 8.jūniju.

Ciemīte arī uzsvēra, ka "Rimi" veikalu tīkls un e-veikala attīstība sniedz iespēju Dzirciema ielas 42 veikala darbiniekiem nodrošināt darbu citos "Rimi" veikalos vai e-veikalā. Savukārt pircējiem iespējams apmeklēt tuvumā esošo "Rimi" supermārketu Lidoņu ielā 27 vai "Rimi Damme" hipermārketu Kurzemes prospektā 1a.

2020.gada maija beigās Latvijā ražotu preču tirgotājs "Micars" sociālajā tīklā "Facebook" bija paziņojis, ka ēku Dzirciema ielā 42 ir iegādājies mazumtirgotājs "Lidl", un "Micars" attiecīgajā tirdzniecības centrā vairs darbu neturpinās.

Kā liecina publiski pieejamā informācija, tirdzniecības centrā Dzirciema ielā 42 telpas iepriekš īrēja arī tādi uzņēmumi kā "Picu darbnīca", "Petcity" un citi.

Pašreiz Latvijā vēl nav atvērts neviens no "Lidl" veikaliem. "Lidl Latvija" pārstāvji iepriekš aģentūrai LETA skaidroja, ka uzņēmums būs gatavs to darīt, kad valstī uzlabosies epidemioloģiskā situācija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu