"VEF Rīga" Čempionu līgas otrā posma spēlē zaudē "Igokea"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aizeja Pinjeiro (no kreisās), Maikls Kaizers un Kails Almans
Aizeja Pinjeiro (no kreisās), Maikls Kaizers un Kails Almans Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" otrdien Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu.

"VEF Rīga" mājās ar 75:91 (27:21, 18:26, 18:26, 12:18) zaudēja Bosnijas un Hercegovinas komandu Aleksandrovacas "Igokea" un cieta jau otro neveiksmi pēc kārtas.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 20 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Kails Olmens, 19 punkti, septiņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles Aizeja Pinjero rēķinā, bet vēl 14 punktus pievienoja Kristers Zoriks.

"Igokea" rindās pa 23 punktiem guva Entonijs Klemonss un Edins Atičs, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. Klemonss iekrāja sešas rezultatīvas piespēles.

Spēle starp abām komandām iesākās līdzīgi, rezultāta tablo ceturtdaļas sākumā vairākkārt vēstot neizšķirtu. Pēc Šauļa Kulvieša precīzā tālmetiena mājinieki izvirzījās vadībā ar 8:7, taču pēc tam Rīgas komanda pieļāva četras kļūdas pēc kārtas un nonāca iedzinējos ar 8:16.

Uzreiz pēc tam pārtraukumu pieprasīja Jānis Gailītis, kurš uz rezervistu soliņa nevairījās skarbi kritizēt vairāku basketbolistu sniegumu. 

Gailīša uzruna šķietami palīdzēja, jo "VEF Rīga" laukumā atgriezās ar diviem pēc kārtas iemestiem tālmetieniem (14:19). Maiklam Kaizeram un Olmenam nākamajos divos "Igokea" uzbrukumos izdevās pārtvert bumbas, kas rīdziniekiem ļāva pietuvoties līdz divu punktu deficītam 17:19. Īsi pēc tam Olmens ar tālmetienu vadībā izvirzīja "VEF Rīga", bet ceturtdaļu mājiniekiem izdevās uzvarēt ar sešu punktu pārsvaru - 27:21.

Pēc divām spēlētām minūtēm otrajā ceturtdaļā Darko Taliča precīzais tālmetiens "Igokea" nostādīja trīs punktu attālumā (28:31), taču Nikola Jovanovičs ceturtdaļas vidū bumbu grozā trieca no augšas, vadībā ar 34:33 jau izvirzot viesus. Kristera Zorika tālmetiens īsi pēc tam ļāva atgūt divu punktu pārsvaru, Stefans Pots četras ar pusi minūtes līdz puslaika beigām panāca neizšķirtu 36:36, bet pašā galotnē "VEF Rīga" ieguva divas iespējas mest "sodiņus", kas ļāva pretiniekus noturēt groza attālumā - 45:47.

Līdz trešās ceturtdaļas vidum "Igokea" veica pamatīgu atrāvienu un bija vadībā ar 64:50. Pretinieku pārsvars ilgi turējās 15-16 punktu robežās, bet nepilnas trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām Olmens ar precīzu metienu no pustālās distances panāca 55:66. Turpinājumā mājinieki divreiz panāca deviņu punktu deficītu, bet ceturtdaļu izdevās noslēgt ar -10 (63:73).

Pots noslēdzošās desmit minūtes iesāka ar precīzu tālmetienu (76:63), savukārt "VEF Rīga" uzbruka nesekmīgi un nonāca iedzinējos ar -15 (63:78). Līdz ceturtdaļas vidum "vefieši" aptuveni divas minūtes nespēja gūt punktus, bet diži labāk neklājās arī "Igokea". Viesi uz brīdi spēja panākt 18 punktu pārsvaru, bet mājinieki ātri atgrieza 15 punktu deficītu, kas turējās līdz pat pirmspēdējās minūtes sākumam.

Zorika divi pēc kārtas iemestie tālmetieni "VEF Rīga" ļāva nedaudz pietuvoties (75:87), taču Olmens īsi pirms pēdējās minūtes sākuma neizmantoja iespēju deficītu samazināt vēl par diviem punktiem. "VEF Rīga" spēli zaudēja ar rezultātu 75:91.

"Vefieši" pirmajā otrā posma spēlē viesos ar 75:76 papildlaikā zaudēja Burgosas "San Pablo" vienībai, bet "Igokea" pirmajā mačā ar 62:82 atzina Tenerifes "Lenovo" pārākumu.

Pirmajā posmā "VEF Rīga" E grupā pa divām reizēm pieveica Grieķijas komandu "Peristeri" un Lietuvas klubu Viļņas "Rytas", divreiz zaudēja franču Strasbūras SIG un E grupā finišēja otrajā vietā.

Tikmēr Aleksandrovacas vienība G grupā pret Limožas CSP (Francija), Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" un "Turk Telekom" (Turcija) komandām reizi svinēja uzvaru un arī cieta zaudējumu, grupu turnīru noslēdzot ar trim panākumiem sešos dueļos, kas ļāva ieņemt otro vietu.

Bosnijas un Hercegovinas čempionātā "Igokea" pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi četras uzvaras un ar 15 panākumiem 19 mačos ieņem otro vietu. 

"VEF Rīga" šosezon dominē Latvijas-Igaunijas basketbola līgā, kur 20 dueļos izcīnījusi 18 uzvaras un ieņem pirmo vietu. 

Piektdien "VEF Rīga" Latvijas-Igaunijas līgā būtu aizvadījusi savu 21.spēli šosezon, kurā tiktos ar "Ventspili", bet pēc Čempionu līgas spēles Burgosā vienam rīdziniekam konstatēja saslimšanu ar Covid-19. Šī iemesla dēļ maču ar "Ventspili" nācās atcelt.

Pirmdien noskaidrojās, ka "VEF Rīga" otrdienas duelī būs spiesta spēlēt ar desmit basketbolistiem, jo aizvadītās piektdienas vakarā saslimšanu ar Covid-19 noteica vēl vienam spēlētājam.

Otrajā posmā J grupas vadībā ar vienu uzvaru vienā spēlē ir Burgosas un Tenerifes komandas, "Igokea" panākumu guvusi divos mačos, bet "VEF Rīga" divās spēlēs ir bešā.

Klubi katrs ar katru aizvadīs pa divām spēlēm (trīs spēles mājās, trīs izbraukumā), un pirmās divas katras grupas komandas kvalificēsies astoņu labāko vienību turnīram, kas norisināsies maija pirmajā nedēļā.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā.

Pirms tam "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šosezon tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija lika organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandas sastāvā šajā sezonā ir: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Raivo Butirins, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Olmens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens un lietuvietis Sauļus Kulvietis.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu