"VEF Rīga" galvenais treneris: Zem pretinieku groza spēlējām briesmīgi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Gailītis
Jānis Gailītis Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas komanda "VEF Rīga" otrdien Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas otrā posma otrajā spēlē demonstrējusi vāju sniegumu cīņā par atlēkušajām bumbām, kas arī patraucējis izrādīt sīvāku pretestību, pēcspēles preses konferencē teica galvenais treneris Jānis Gailītis.

"VEF Rīga" otrdien FIBA Čempionu līgas otrā posma otrajā spēlē mājās ar 75:91 (27:21, 18:26, 18:26, 12:18) zaudēja Bosnijas un Hercegovinas komandai Aleksandrovacas "Igokea" un cieta jau otro neveiksmi pēc kārtas.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 20 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Kails Olmens, 19 punkti, septiņas bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles Aizeja Pinjero rēķinā, bet vēl 14 punktus pievienoja Kristers Zoriks.

"Šis bija smags zaudējums, bet nākamajā spēlē atgūsimies," pēc otrā zaudējuma teica Olmens.

Šajā spēlē Latvijas komandai nevarēja palīdzēt Aleksandrs Madsens un Aigars Šķēle, jo abiem noteikta saslimšana ar Covid-19. Olmens pēcspēles preses konferencē neslēpa, ka Madsens komandai šajā spēlē pietrūcis, jo viņš nozīmīgu lomu spēlē abos laukuma galos.

Spēli Rīgā veiksmīgāk iesāka "Igokea" komanda, kas pirmās ceturtdaļas vidū spēja izvirzīties vadībā ar 16:8. Pēc zaudēta groza Gailītis uzreiz paņēma pārtraukumu, kurā skaļā tonī sapurināja spēlētājus. Atlikušajās ceturtdaļas minūtēs "vefieši" spēja pārņemt iniciatīvu un pēc desmit spēlētām minūtēm bija vadībā ar 27:21.

"Paldies basketbolistiem par spēli," preses konferencē teica Gailītis. "Šodienas mačā pirmajā puslaikā nepievērsām uzmanību vairākām detaļām, tostarp aizsardzībai un atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Šajā rādītājā mēs spēlējām briesmīgi."

"Grūti izcīnīt atlēkušo bumbu uzbrukumā, ja pēc tās neviens nedodas. Neesmu priecīgs par Šauļa Kulvieša spēli zem groza, tāpat vēl ar citu basketbolistu sniegumu šajā aspektā," skaidroja speciālists. "Tā ir svarīga spēles sastāvdaļa. Kā var maču noslēgt vien ar četrām bumbām zem groziem uzbrukumā? Tādā gadījumā mums punkti jāgūst katrā uzbrukumā, kas, protams, ir ļoti grūti."

Lai arī "VEF Rīga" otrdienas duelī bija vien desmit vīru sastāvā, Gailītis pauda pārliecību, ka komanda var spēlēt krietni labāk. Gailītis nezināja teikt, vai uz nākamo spēli otrdien sastāvā neesošie basketbolisti būs gatavi.

Treneris arī uzsvēra, ka Madsens, kuram saslimšanu ar Covid-19 noteica pēc pirmā mača Burgosā, pēc atgriešanās uzreiz netiks dzīts laukumā, jo viņam noteikti būs jāveic medicīniskās pārbaudes.

"Šajā komandā ikviens ir mīlēts, tāpēc uzvaru dēļ negrasāmies apdraudēt spēlētāju dzīvības," norādīja Gailītis.

Otrajā posmā J grupas vadībā pēc divām spēlēm ar tikpat uzvarām ir Burgosas "San Pablo", pa vienam panākumam ir Tenerifes "Lenovo" un "Igokea", bet "VEF Rīga" pagaidām ir bez punktiem.

Klubi katrs ar katru aizvadīs pa divām spēlēm (trīs spēles mājās, trīs izbraukumā), un pirmās divas katras grupas komandas kvalificēsies astoņu labāko vienību turnīram, kas norisināsies maija pirmajā nedēļā.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā.

Pirms tam "VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šosezon tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija lika organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandas sastāvā šajā sezonā ir: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Raivo Butirins, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Olmens, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens un lietuvietis Sauļus Kulvietis.

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu