Apsūdzība izvarošanā kā izrēķināšanās? Kā ekskluzīva vientuļnieku ballīte izvērtās skaļā izvarošanas skandālā (12)

Ilustratīvs attēls. Foto: Kopytin Georgy/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

2021. gada februāra sākumā Igaunijas medijus satricināja vēsts, ka kādā Tallinas vecpilsētas ballītē esot izvarotas divas sievietes. Tomēr ballītes dalībnieki un apkalpojošais personāls stāsta divas dažādas versijas par notikušo, ziņo "Elu24".

Blogere Merli savā emuārā rakstīja, ka "pasaulē ir daudz traku cilvēku, bet kāda persona vienu sievieti ievilināja privātā ballītē, lai viņas "klienti" izvarotu".

Slēgtā ballīte notikusi 30. janvārī Tallinā, vietā, kur atrodas pasākumu organizēšanas aģentūra "Blue Drum".

Pati blogere ballītē neesot bijusi, taču dalījusies ar stāstu, ko atklājusi viņas draudzene. Merli ieraksts ātri vien nonāca sociālajā tīklā "Facebook", kur tas strauji izplatījās.

Ballīte tika rīkota cilvēkiem, kuri nav attiecībās un jūtas vientuļi. Arī Merli saņēma uzaicinājumu doties uz pasākumu, taču viņa atteicās.

Pasākuma rīkotājs ballīti reklamēja internetā un norādīja, ka to apmeklēs arī ļoti turīgi vīrieši. "Pasākumu apmeklēs uzņēmēju dēli, kuriem ir "Aston Martin" markas automašīnas."

"Ne mani, ne manu draudzeni neinteresē šāda tipa vīrieši. Tas viss jau sākotnēji šķita aizdomīgi, kad uz ballīti tika aicinātas tikai ļoti izskatīgas sievietes," norādīja Merli.

Tāpēc Merli nolēma nedoties uz viesībām.

"Es vēl nodomāju, ka pastāv liela iespēja, ka dzērieniem kaut kas tiks piejaukts klāt. Pēc tam mūs ieslēgtu istabā un izvarotu."

Kā izrādījās vēlāk, Merli bija pieņēmusi pareizo lēmumu, jo viņas draudzene sāka sūtīt ekrānuzņēmumus no kādas sarakstes, ka ballē notikusi izvarošana.

Ekrānuzņēmumā bija vēstīts, ka ballē tualetē tika izvarotas divas sievietes, kuras jau vērsušās policijā.

Vai izvarošana? 

Ballītes rīkotāja, apkalpojošā personāla un apmeklētāju versijas par notikušo atšķiras, ziņo "Elu24".

"Man tas bija skaists, slēgts pasākums. Man vajadzēja tur uzstāties, taču ne tajā dienā. Tovakar uzstājās Marguss Vahers, kurš man izstāstīja lielisku stāstu, kā iepazinies ar kādu sievieti. Viss noritēja mierīgi un es devos projām, tāpēc nezinu, kas notika pēc tam," stāstīja pasākuma apmeklētājs Marko.

Arī cita pasākuma apmeklētāja Brigita "Elu24" pastāstīja, ka ballīti pametusi ap plkst. 21 un neko aizdomīgu nemanīja.

"Ballīte bija lielisks šovs un tās apmeklētāji bija jauki un pieklājīgi.

Pasākuma ideja bija superīga, jo tā apmeklētāji bija vientuļnieki un šī bija lieliska iespēja iepazīties," stāstīja sieviete.

Savukārt bārmenis Viktors ballīti pameta viens no pēdējiem. Tā kā viņš pats nedrīkstēja lietot alkoholu, viņš vērojis, cik daudz katrs no apmeklētājiem to lietojis.

"Tur bija tik daudz pieklājīgu cilvēku, tas ir liels retums mūsdienās," stāstīja Viktors.

Cits pasākuma apmeklētājs Riko norādīja, ka viesībās esot bijušas vairākas sievietes, kuras pārmērīgā daudzumā dzērušas alkoholiskos kokteiļus. "Esmu smēķētājs un bieži devos laukā, tāpēc sanāca iet garām tualetei. Neko aizdomīgu nemanīju. Ballīti pametu pusnaktī, kad izslēdza mūziku."

Riko norāda, ka pasākums bijis "lielisks", tāpēc plāno to apmeklēt vēl kādu reizi.

"Vienīgais, kam tiešām pievērsu uzmanību, bija šīs pamatīgi iereibušās sievietes. Tiesa, nezinu, kas patiesībā ar viņām notika."

Viena no iereibušajām sievietēm Riko aicinājusi uz deju, taču viņš atteicies. Brigita atminējās, ka meitenes arī uzvedušās neadekvāti un traucējušās mūziķim izpildīt dziesmas.

Marko norādīja, ka neizprotot apsūdzības, kuras paustas emuārā. "Varbūt par to vajadzētu aizdomāties pašām meitenēm, ko izdarījušas tajā vakarā."

"Varu liecināt, ka izvarošanas nebija, nezinu, kur šāda informācija radusies. Viena no sievietēm mierīgi gulēja dīvānā un neviens viņai neuzmācās," atklāja Viktors.

Bārmenis norādīja, ka viens incidents gan noticis. "Viena no meitenēm bija izdzērusi dažādus alkoholiskos dzērienus un aizmigusi tualetē. Viņa bija ieslēgusies, tāpēc nācās izlauzt durvis."

Apsūdzētais vīrietis ballītē palika viens ar sievietēm

"Es zinu, ka neko sliktu neesmu izdarījis. Tas, kas minēts blogā, mani ļoti sarūgtināja," "Elu24" sacīja izvarošanā apsūdzētais Janno.

Vīrietis stāstīja, ka jau ballītes sākumā viena no meitenēm ar savu uzvedību centās piesaistīt vīriešus.

"Viņa nemitīgi uzmācās man un citiem ballītes viesiem."

Janno jau ballītes sākumā aicinājis pasākuma organizatoru sievieti izraidīt no ballītes. Viņa esot uzvedusies izaicinoši, taču teikusi, lai neviens viņu neaiztiekot.

"Pulksten 2 naktī man sākās darbs, tāpēc devos pēc datora. Teicu organizatoram, lai meitenes paliek, jo viņas bija jau aizmigušas," stāstīja Janno.

Brīdī, kad vīrietis devies pēc datora, noticis arī incidents - sieviete bija iedzērusi par daudz un aizmigusi tualetē, tāpēc Janno iedevis viņai segu. Viena no meitenēm bijusi Merli draudzene.

"Es grasījos sākt strādāt, bet viena no sievietēm man palūdza atnākt līdzi uz tualeti, jo viņa bijusi pamatīgi piedzērusies. Aizvedu viņu uz tualeti un tikmēr aplūkoju otru meiteni. Pēc tam devāmies atpakaļ," stāstīja Janno.

Sieviete esot teikusi, ka baidoties palikt viena, jo vecās ēkas spokojoties. Tad viņa aplikusi rokas Janno ap kaklu un vaicājusi, vai viņš padarīs viņu "laimīgāku", taču vīrietis viņai atteicis.

"Viņas stāvoklis visu laiku mainījās - tad viņa nevarēja paiet, tad bļāva man virsū un tā turpinājās visu laiku.

Teicu, lai viņa iet gulēt, bet viņa man uzbļāva, ka to nožēlošu," stāstīja Janno.

Galu galā viņam izdevās meiteni pierunāt iet gulēt un Janno devās strādāt, taču pēc 15 minūtēm iezvanījies durvju zvans - atbraukuši likumsargi.

"Sākumā domāju, ka kāds ziņojis par kliedzieniem, taču, atverot durvis, man priekšā stāvēja ducis likumsargu. Nesapratu, kas notiek," atminas Janno.

Policija pārbaudīja visas telpas un tualetē guļošā meitene ar neatliekamo medicīnisko palīdzību tika aizvesta uz slimnīcu. 

Nākamajā rītā Janno sazinājās ar sievietēm, lai noskaidrotu, vai viņām viss ir kārtībā.

"Ar to sievieti, ar kuru radās pārpratums, saruna bija asa - viņa man teica, ka es dabūšot to, ko esmu pelnījis."

Janno policijai izskaidroja situāciju, ka sievietēm ieteicis palikt pārnakšņot šeit, lai nerastos liekas problēmas.

Kriminālpolicijas vadītājs Urmets Tamburs "Elu24" norādīja, ka šādas viesības patiešām esot notikušas. "Notikuma vietā atrādām vairāku cilvēku kompāniju stiprā alkohola reibumā. Viena persona tika nogādāta slimnīcā, divas likumsargi nogādāja mājās, bet vēl divas patstāvīgi devās mājās."

Tāpat Tamburs norādīja, ka likumsargi esot pārbaudījuši blogā aprakstīto informāciju. "Mēs aprunājāmies ar ballītes apmeklētājiem, organizatoru un apkalpojošo personālu un nonācām pie secinājuma, ka noziedzīgs nodarījums nav veikts.

Tika veiktas arī medicīniskās pārbaudes un nozieguma "pēdas" netika atklātas."

Tiesa, Tamburs aicināja atsaukties ballītes viesus, ja viņiem radušās aizdomas, ka viņi varētu būt bijuši sazāļoti ar narkotikām. Tāpat viņš norādīja, ka pandēmijas laikā nav ieteicams apmeklēt jebkādus pasākumus.

Uzņēmuma "Blue Drum" pārstāvji ballītē neesot piedalījušies un telpas tikušas izīrētas, "Elu24" norādīja aģentūras ģenerāldirektors Olavi Andla.

"Mani ļoti satrauc tas, kas ballītē notika. Nezinu, cik no tā ir patiesība, bet savu liecību policijā arī sniedzu. Nav runa par to, cik daudz viesi izdzēra, bet par to, kas tika lietots," sacīja Andla.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma vārdā nosoda narkotisko vielu lietošanu jebkāda veida pasākumos. "Bija paredzēts brīnišķīgs vakars, kas beidzās ar pavisam ko citu."

Vēlāk atklājies, ka ar iesniegumu policijā vērsusies tieši Merli, nevis sievietes no viesībām, kuras tika uzskatītas par cietušajām. 

"Viņa pati ir publicējusi savu emuāru un nemaz nav sazinājusies ar sievietēm. Viņa pat man nepavaicāja, kas notika," sašutumu pauda Janno.

Pasākuma rīkotāja tiek dēvēta par suteneri - Merli pati pielietojot psiholoģisko vardarbību

Sieviete, kura rīkoja pasākumu, "Elu24" atklāja, ka viņa pirmo reizi rīkojusi viesības 40 cilvēkiem. Pēc viņas teiktā, viesības apmeklējušas tikai pilngadīgas personas, kuras sasniegušas vismaz 30 gadu vecumu.

"Mana lielākā kļūda - nedomāju, ka draugu ballītē nepieciešams apsargs. Šķita, ka pati spēšu visu kontrolēt, taču kļūdījos," sacīja sieviete, kura vēlējās palikt anonīma.

"Vajadzēja jau laikus no ballītes izraidīt šīs sievietes, jo tādā scenārijā nebūtu izveidojies šāds rezultāts. Es patiešām nedomāju, ka divas meitenes var radīt tādas problēmas," norādīja pasākuma rīkotāja.

Sieviete pauda sašutumu par iespēju, ka kāds uz pasākumu varētu būtu atnesis narkotikas, taču viņa arī norādīja, ka netic, ka kāds no viņas draugiem būtu tā rīkojies.

"Sākotnēji pati vēlējos pieskatīt aizmigušās meitenes, taču Janno pieteicās palīdzēt, jo tāpat būtu sācis strādāt," sacīja sieviete.

Nākamajā dienā organizatore aprunājusies ar abām meitenēm. "Sieviete, kura nonāca slimnīcā, atvainojās par savu rīcību. Otra sieviete solīja vērsties policijā un ar mani vairs nesarunājās. Viņas draudzene man izstāstīja, ka viņa ballītēs mēdzot uzvesties agresīvi un veikt neizprotamas darbības."

Pēc šī incidenta sieviete nolēmusi kādu laiku vairs nerīkot pasākumus, ko atbalstījusi arī policija. Sieviete bija spiesta ņemt akadēmisko gadu universitātē un atkopties no piedzīvotā.

Merli centās pasargāt savas draudzenes, bet tā vietā skarbi izteicās par pasākumu un tā rīkotāju. Pasākuma organizētāja šajā situācijā saskata "psiholoģisku vardarbību".

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu