Zināms, kuras pašvaldības pavasara brīvlaika nedēļā atbilst "drošas skolas" principam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

"Drošas skolas" principam pavasara skolēnu brīvlaika nedēļā atbilst skolas 23 pašvaldībās, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) aktuālākie dati.

Tas nozīmē, ka mācības klātienē 1.-4.klašus skolēniem no 15.marta varētu organizēt Alsungas, Ciblas, Durbes, Ērgļu, Jaunjelgavas, Jaunpiebalgas, Jēkabpils, Kandavas, Kuldīgas, Mērsraga, Neretas, Nīcas, Pārgaujas novads, Pāvilostas, Pļaviņu, Rucavas, Rundāles, Salas, Sējas, Skrundas, Strenču, Vecumnieku un Viesītes novadu skolās.

No jauna nākamnedēļ mācības varētu atsākt Ciblas, Jaunjelgavas, Jaunpiebalgas, Jēkabpils, Kandavas, Naukšēnu, Nīcas, Rucavas, Salas, Sējas, Skrundas un Strenču novadu 1.-4.klašu skolēni.

Salīdzinot ar šo nedēļu, nākamnedēļ "drošas skolas" principam vairs neatbilst Rūjienas, Salacgrīvas, Ķeguma, Mālpils, Skrīveru un Zilupes novads.

Aktualizētais saraksts ar pašvaldībām, kuru 14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimstības rādītājs nepārsniedz 220 uz 100 000 un nav novērots straujš saslimstības pieaugums, stāsies spēkā no 15.marta, taču laikā no 15.marta līdz 19.martam visiem skolēniem ir pavasara brīvlaiks, kad mācības nenotiek ne klātienē, ne attālināti.

Kā ziņots, ministri konceptuāli vienojās, ka SPKC būs tiesīgs lemt par klātienes mācības atļaušanu 1.-4.klasei, ja pašvaldībā divu nedēļu saslimstības rādītājs nepārsniegs 220 slieksni uz 100 000 iedzīvotājiem un nebūs novērots straujš Covid-19 saslimstības pieaugums.

Iepriekš valdībā noteica, ka pašvaldībās klātienes mācības 1.-4.klasei var rīkot, ja pašvaldības 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs nepārsniedz 200 slieksni uz 100 000 iedzīvotājiem. Taču iepriekšējā valdības diskusijā ministri vienojās, ka pašvaldību 14 dienu kumulatīvajā rādītājā ir pieļaujama neliela nobīde.

Taču, ja SPKC epidemioloģiski drošajā pašvaldībā novēros strauju saslimstības pieaugumu, SPKC būs tiesīgs pašvaldībai noteikt klātienes mācību apturēšanu mazajām klasītēm līdz brīdim, kad situācija atkal būs atbilstoša "drošās skolas" principam.

Vērtējot pašvaldību saslimstības rādītājus, turpmāk SPKC ņems vērā arī tādus papildu faktorus kā uzliesmojums vienā kolektīvā un vai tas var būtiski ietekmēt saslimstības rādītāju kopumā nelielā administratīvajā teritorijā. Vai pašvaldībā kopumā iedzīvotājiem ir veikts pietiekams testēšanas apjoms, lai nodrošinātu saslimstības datu objektivitāti. Tāpat SPKC klātienes mācības ļaus rīkot, ja pašvaldībā nav jauno Covid-19 izraisītāja paveidu klātbūtne, kā arī pašvaldības saslimstības rādītājs neietekmē Covid-19 uzliesmojums slēgtā kolektīvā.

Lai nodrošinātu, ka SPKC publicētā informācija kļūst publiski ticami un saistoši Latvijas iedzīvotājiem, tiek noteikts, ka oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicē to pilsētu vai novadu sarakstu, kur, atbilstoši SPKC tīmekļvietnē trešdienā publicētajai informācijai, 14 dienu kumulatīvās saslimstības rādītājs atbilst tādam līmenim, lai rīkotu klātienes mācības 1.-4. klasē.

LETA jau ziņoja, ka no 22.februāra klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem atsāktas pašvaldībās, kas atbilstoši valstī noteiktajiem kritērijiem uzskatāmas par epidemioloģiski drošākām. Tomēr, pašām izvērtējot epidemioloģisko situāciju novadā un apkārtējās pašvaldībās, pašvaldības klātienes mācības 1.-4.klašu skolēniem vienā vai vairākās skolās var arī neatsākt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu