Brazīlijā jauno Covid-19 upuru skaits sasniedz "rekordu"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nelson Antoine/shutterstock.com

Brazīlijā trešdien tika reģistrēti 2286 jauni ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, sasniedzot jaunu 24 stundu rekordu, paziņoja Veselības ministrija.

Jauno vienas diennakts nāves gadījumu skaits pirmoreiz pārsniedza 2000. 

Brazīlijā, kur ir 212 miljoni iedzīvotāju, ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits ir sasniedzis 270 656, un šai ziņā Brazīlija atrodas otrajā vietā pasaulē aiz ASV.  

Brazīlijā trešdien arī tika reģistrēti apmēram 80 000 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu, un tas ir trešais lielākais šādu gadījumu skaits vienā dienā kopš pandēmijas sākuma. 

Veselības eksperti uzskata, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugumu veicina jauni lipīgāki vīrusa paveidi, tai skaitā P1, kas pirmoreiz konstatēts Amazones lietusmežu pilsētā Manausā vai tās tuvumā.

"Mēs Brazīlijā esam ļaunākajā pandēmijas momentā. Pārnešanas ātrums ar šiem jaunajiem paveidiem padara epidēmiju vēl ļaunāku," sacīja sabiedriskās veselības institūta "Fiocruz" ārste un pētniece Margareta Dalkolmo. "2021.gada vēl būs ļoti grūts gads."

Brazīlijas prezidents Žairs Bolsonaru ir vairākkārt ignorējis ekspertu padomus pandēmijas pārvaldībā, iebilstot pret karantīnām un sejas maskām. Viņa valdība tagad tiek kritizēta par to, ka nav sagādājusi vairāk Covid-19 vakcīnu.

Iedzīvotāju vakcinācija pret jauno koronavīrusu sākās janvāra vidū, tomēr tās tempi ievērojami atpaliek no tā, lai tiktu panākts valdības mērķis līdz gada beigām imunizēt visus iedzīvotājus. Līdz šim pirmo devu ir saņēmuši 8,8 miljoni cilvēku, kas ir 4,2% no Brazīlijas iedzīvotājiem.

Bolsonaru trešdien bija uzvilcis sejas masku, kad viņš parakstīja likumprojektu par vakcīnu iepirkumu paātrināšanu. "Uzticēsimies mūsu valdībai, uzticēsimies Veselības ministrijai. Šī ir nopietnības un atbildības administrācija," sacīja prezidents. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu