Meksika sper soli tuvāk marihuānas legalizācijai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Meksikas parlamenta apakšnams trešdien atbalstījis likumprojektu, kas paredz marihuānās lietošanas legalizāciju rekreācijas nolūkos.

Par likumprojekta apstiprināšanu balsoja 316 no 468 deputātiem. Tagad tas nodots apstiprināšanai Senātam.

Pie 18 gadu slieksni pārsniegušiem cilvēkiem var atrasties līdz 28 gramiem marihuānas, var tik atvērti marihuānas klubi, varasiestāžu atļautās vietās var notikt marihuānas audzēšana un tirgošana, paredzēts likumprojektā.

Projekts jau tika apstiprināts Senātā novembrī, bet apakšnams tajā ieviesa vairākas izmaiņas, kas vēl jāapstiprina augšpalātai, ziņu aģentūrai DPA skaidroja Senāta Tieslietu komisijas pārstāvis sakariem ar presi.

Līdz ar jaunā likuma pieņemšanu un stāšanos spēkā noslēgsies 100 gadu posms, kad marihuānas lietošana Meksikā bijusi nelegāla.

Latīņamerikas valsts ar 126 miljoniem iedzīvotāju kļūs par trešo valsti pasaulē pēc Urugvajas un Kanādas, kur marihuāna legalizēta valsts mērogā.

Augstākā tiesa 2019.gadā nolēma, ka totāls aizliegums attiecībā uz marihuānas lietošanu rekreācijas mērķiem ir nekonstitucionāls.

Legāla vecuma cilvēkiem ir tiesības "izlemt bez jebkādas iejaukšanās, kāda veida rekreācijas aktivitātēs viņi vēlas īstenot", norādīja tiesa.

Tiesa arī norādīja, ka šīs tiesības nav absolūtas un ka zināmām narkotiskajām vielām nepieciešams regulējums, tomēr marihuānas lietošanas sekas "neattaisno pilnīgu tās lietošanas aizliegumu".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu