Policija sākusi 18 administratīvo pārkāpumu procesus par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu "Jaunajā paaudzē"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Evanģēliski Kristīgās baznīcas "Jaunā paaudze" mācītājs Aleksejs Ļedjajevs .
Evanģēliski Kristīgās baznīcas "Jaunā paaudze" mācītājs Aleksejs Ļedjajevs . Foto: Mārtiņš Plūme/LETA

Valsts policija sākusi 18 administratīvo pārkāpumu procesus par Covid-19 ierobežojumu neievērošanu draudzē "Jaunā paaudze", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Pēc Valsts policijas aģentūrai LETA sniegtās informācijas, tā regulāri saņem informāciju par kādu baznīcu Rīgā, kur sistemātiski tiek pārkāptas epidemioloģiskās drošības prasības.

Reaģējot uz saņemto informāciju un regulāri apsekojot konkrēto adresi, ir konstatēts, ka šajā vietā netiek ievērotas distancēšanās prasības, kā arī netiek lietoti mutes un deguna aizsegi un tiek pārsniegts maksimālo atļauto cilvēku skaits.

7.martā konstatēts, ka vienuviet pulcējas aptuveni 250 personas. Līdz šim konkrētajā adresē par valstī noteikto ierobežojumu neievērošanu sākti 18 administratīvā pārkāpuma procesi, no tiem 14 - pret baznīcas apmeklētājiem, kuriem maksimālais piemērotais sods bijuši 50 eiro.

Četri administratīvā pārkāpuma procesi sākti pret juridiskām personām.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka sodi piemēroti Irlavas ielā 7, kur saskaņā ar "firmas.lv" informāciju atrodas "Jaunās paaudzes" Rīgas draudze. "Firmas.lv" informācija liecina, ka draudzes vadībā ir Aleksejs Ļedjajevs, Olga Ļedjajeva un Igors Geskins.

Ļedjajevs dažādās publikācijās tiek dēvēts par "Jaunās paaudzes" vecāko mācītāju vai bīskapu. Kā liecina LETA arhīvs, Ļedjajevs savulaik bija viens no redzamākajiem protestētājiem pret seksuālo minoritāšu aktivitātēm.

Policija atgādina, ka līdz 6.aprīlim gan reliģiskās darbības veikšanas vietas apmeklētājiem, gan arī garīgajam un kalpojošajam personālam, pildot savus pienākumus, obligāti ir jālieto mutes un deguna aizsegi, tāpat vienam apmeklētājam jābūt paredzētiem vismaz desmit kvadrātmetriem no publiski pieejamās telpas platības.

7.martā Valsts policija, reaģējot uz saņemto informāciju, pārbaudīja kādu viesu namu Ķekavas novada Baložos, kur konstatēts, ka pulcējas sešas personas, kuras nav no vienas mājsaimniecības un ir sarīkojušas dzimšanas dienas svinības.

Par notikušo sākti administratīvā pārkāpuma procesi par ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu neievērošanu.

Valsts policija turpina uzraudzīt arī citu epidemioloģisko drošības prasību ievērošanu, proti, personu pulcēšanos, mutes un deguna aizsargu lietošanu. Joprojām visbiežāk pārkāptais ierobežojums ir pulcēšanās. No 1.marta līdz 9. martam konstatēti 523 pulcēšanās pārkāpumi. Šis pārkāpums visvairāk ir konstatēts personu grupās no 31 līdz 50 gadiem un pulcēšanās visbiežāk konstatēta mājās.

Tāpat laika posmā no 1.marta līdz 9. martam konstatēti 226 pārkāpumi saistībā ar mutes un deguna aizsargu nelietošana.

Šis pārkāpums visbiežāk ir konstatēts vecuma grupā no 31 līdz 50 gadiem un personu grupā, kuras ir vecākas par 50 gadiem, kad personas atrodoties sabiedriskajā transportā un publiskās iekštelpās nelieto mutes un deguna aizsegus. Nereti tiek fiksēti gadījumi, kad mutes un deguna aizsegi tiek lietoti, bet nepareizi.

Policisti, kontrolējot noteiktos ierobežojumus, vēl aizvien sastopas ar agresīviem iedzīvotājiem, kuri dažkārt arī uzbrūk policijas darbiniekiem. Piemēram, 10.martā policists, veicot profilaktisku ierobežojumu kontroli sabiedriskajā transportā Rīgā, konstatēja, ka kāds iedzīvotājs brauciena laikā nelieto deguna un mutes aizsegu. Šī persona kļuvusi agresīva, nenovērsa pārkāpumu, nepakļāvās policistu likumīgajām prasībām un draudēja viņam, uzsver policija.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu