Rastorgujevs saņēmis pagaidu diskvalifikāciju (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ir saņēmis pagaidu diskvalifikāciju, vēsta Starptautiskā biatlona savienība (IBU).

Rastorgujevs diskvalifikāciju ir saņēmis par dopinga kontrolēs konstatētiem pārkāpumiem.

Tiek ziņots, ka Rastorgujevs trīs reizes pēdējo 12 mēnešu laikā nav bijis sasniedzams dopinga kontrolei, kas nozīmē, ka ir tikuši pārkāpti antidopinga noteikumi.

"Sportista pienākums ir korekti aizpildīt dokumentāciju un precīzi norādīt savu atrašanās vietu, lai jebkurā laikā būtu sasniedzams ārpus sacensībām. Saskaņā ar pasaules antidopinga kodeksa noteikumiem, sportists ir atbildīgs par pareizas un detalizētas atrašanās vietas norādīšanu, un, ja nē, atbildība ir jāuzņemas sportistam," norādīts oficiālajā ziņojumā IBU mājas lapā.

Latvijas biatlonistam ir dotas divas nedēļas, lai reaģētu uz izvirzīto apsūdzību par antidopinga pārkāpumiem, sniedzot paskaidrojumu biatlona integritātes nodaļai.

Savu sezonas augstāko rezultātu Rastorgujevs izcīnīja 27. janvārī Eiropas čempionāta 20 kilometru individuālajā distancē. Savukārt februārī notikušajās biatlona pasaules čempionāta sacensībās alūksnieša augstākais rezultāts bija 10. pozīcija 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās.

Ceturtdien Rastorgujevam bija paredzēts Nove Mesto (Čehija) piedalīties Pasaules kausa izcīņas sprinta sacensībās. 

Šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā Rastorgujevs ar iekrātiem 255 punktiem ieņem 24. pozīciju. 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu