Pat 20 km/h var izrādīties pārāk daudz. Aizvadītajā diennaktī reģistrēts ļoti daudz avāriju slideno ceļu dēļ (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Trešdien daudzi autobraucēji bija spiesti atzīt, ka pat 20 km/h var būt pārāk daudz, jo ceļi kādu laiku bija tik slideni, ka pat šādā ātrumā braucošie nepaguva savlaicīgi apstāties. Saistībā ar slidenajiem ceļiem Rīgas reģiona ceļu policistiem aizvadītās diennakts laikā nācies pabūt tuvu 200 dažādos izsaukumos, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Lai arī ziema jau tuvojas beigām un autovadītāji jau sen sapratuši, ka var būt slidens, vakar un šodien uz Latvijas ceļiem nu nepavisam nebija droši.

Arī ceļu policistiem šajā laikā gājis saspringti. Kopumā Rīgas reģionā saņemti 122 izsaukumi, avārijas radījušas pamatīgus sastrēgumus. Darbiniekiem nācies krietni iesvīst. Avāriju skaits bieži vien ir lielāks, nekā fiksēts dokumentos, jo daudzi šoferi rakstījuši saskaņotos paziņojumus.

Ceļu policijas bataljona komandiera p.i. Jānis Parādnieks norāda, ka ikdienā gadījumos, kad ceļu policijas ekipāža savā ceļā sastopas ar apledojumu, sniega sanesumiem vai kādu citu braukšanas apgrūtinājumu – par to tiek ziņots ceļu uzturētājiem. Taču tas nebūt nenozīmē, ka tajā pat mirklī ceļš tiek notīrīts.

"Slīd jau visiem. Tāpēc arī ir savlaicīgi jāizvēlas ātrums un bremzēšanas ceļš, jāparedz visi apstākļi. Ja pat ar 20 kilometriem stundā notiek avārija, iebrauc kokā vai nobrauc no brauktuves, lai cik tas neliktos smieklīgi - tā ir nepareiza ātruma izvēle," - tā Jānis Parādnieks.  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu