ASV paziņoja ES, ka tuvākajā nākotnē "AstraZeneca" vakcīnas neeksportēs (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Tada Images/shutterstock.com

Uzņēmums "AstraZeneca" vēl vairāk samazinājis prognozētās Covid-19 vakcīnu devu piegādes Eiropas Savienībai (ES) pirmajā ceturksnī, kas tagad ir aptuveni 30 miljoni devu jeb trešdaļa no līgumā paredzētā un par 25% mazāk nekā tika solīts pagājušajā mēnesī, liecina dokuments, ar ko iepazinusies aģentūra "Reuters".

Ar 10.martu datētais "AstraZeneca" dokuments, kas ticis iesniegts ES amatpersonām, rāda, ka tagad kompānija prognozē piegādāt 30,1 miljonu devu līdz marta beigām un vēl 20 miljonus aprīlī.

25.februārī "AstraZeneca" vadītājs Paskāls Sorio Eiropas Parlamentam pavēstīja, ka kompānija centīsies līdz marta beigām piegādāt ES 40 miljonus devu.

Dokuments rāda, ka 24.februārī "AstraZeneca" lēsa janvāra-marta periodā piegādāt ES tikai 34 miljonus devu, kas krietni atpaliek no līgumā noteiktajiem 90 miljoniem devu.

Ar situāciju pazīstama personu sacīja, ka kompānijas prognozes par piegādēm pirmajā ceturksnī nav piepildījušās sakarā ar grūtībām pārvietot vakcīnas pa globālajām piegāžu ķēdēm.

ASV, no kurienes "AstraZeneca" cerēja daļēji apgādāt ES tirgu, informējušas Briseli, ka tuvākajā nākotnē "AstraZeneca" vakcīnas neeksportēs.

Kompānija paziņojusi, ka tā sākotnēji prognozes samazinājusi sakarā ar ražošanas problēmām ES.

Saskaņā ar "AstraZeneca" un ES līgumu uzņēmums apņēmies piegādāt ES otrajā ceturksnī 180 miljonus devu, taču pastāv bažas par šī mērķa sasniegšanu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu