Eirovīzijas organizētāji noraidījuši Baltkrievijas dziesmu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Review News/shutterstock.com

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa organizētāji noraidījuši Baltkrievijas dziesmu, jo tajā izsmietas demonstrācijas pret Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko.

Eirovīzijas organizētāji ceturtdien aizliedza Baltkrievijai piedalīties konkursā ar šo dziesmu.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) pieprasīja, lai Baltkrievija iesniedz konkursam jaunu dziesmu, norādot, ka pretēja gadījumā Baltkrievija var tikt diskvalificēta.

Dziesmā, kuras nosaukums ir "I'll teach you" ("Es tev iemācīšu"), izsmieti protesti pret Lukašenko režīmu.

Eirovīzijas oficiālajā "YouTube" lapā Baltkrievijas dziesma, kuru izpilda grupa "Galasy ZMesta", skatīta vairāk nekā pusmiljons reižu.

"Es tevi iemācīšu dancot pēc stabulītes, es tevi iemācīšu ķerties uz makšķeres, es tevi iemācīšu staigāt pa stīdziņu," dzied "Galasy ZMesta".

Dziesmas kritiķi uzskata, ka tā leģitimizē Lukašenko režīmu.

"Tā ir baltkrievu tautas izsmiešana," ziņu aģentūrai "Reuters" sacīja dziedātāja Angelika Agurbaša, kas Eirovīzijā pārstāvēja Baltkrieviju 2005.gadā.

Viņa sacīja, ka dziesmā tiek izsmiets viss, kas pašreiz notiek Baltkrievijā, un būtu nepareizi uzņemt Eirovīzijā Lukašenko režīma pārstāvjus.

Kritiku šogad izpelnījusies arī Kipras Eirovīzijas dziesma "El Diablo". To asi kritizējusi pareizticīgo baznīca Kiprā, jo tajā tiek dziedāts par iemīlēšanos velnā.

65.starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā piedalīsies 41 valsts. Pusfināli notiks 18. un 20.maijā, bet fināls, kurā piedalīsies 26 dziesmas - 22.maijā.

Latviju konkursā pārstāvēs Samanta Tīna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu