SPKC brīdina: Autobusā Liepāja-Kuldīga braucis Covid-19 sasirgušais

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC), veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojis, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 9. martā braucis autobusā Liepāja-Aizpute-Skrunda-Kuldīga, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Sasirgušais plkst. 10.45 braucis AS "Liepājas autobusu parks" autobusā Liepāja-Aizpute-Skrunda-Kuldīga ar reisa numuru 7402 no Liepājas līdz Kuldīgai.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajā datumā šajā maršrutā, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti Covid-19 infekcijai raksturīgi simptomi ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt par nonākšanu kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Vienlaikus līdz 6. aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi - akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums un citi, Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu