Savāc 10 000 parakstus par Vakcinācijas projekta biroja likvidēšanu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Parakstu vākšana. Ilustratīvs attēls.
Parakstu vākšana. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" savākti nepieciešamie 10 000 iedzīvotāju paraksti par Vakcinācijas projekta biroja likvidēšanu.

Vairāk nekā 10 000 parakstu izdevies iegūt piecu dienu laikā.

Kā iniciatīvas autore norādīta Ilze Zeltkalne, kura skaidro, ka lai mazinātu birokrātiju un nepārdomātu finansiālo līdzekļu izšķērdēšanu, atsevišķa Vakcinācijas biroja izveide nav nepieciešama. "Īpaši jau ņemot vērā to, kāda ir šā brīža vakcinēšanas bēdīgā situācija," pauda Zeltkalne.

Tāpēc, viņasprāt, ir nepieciešams atzīt kļūdu un likvidēt Vakcinācijas projekta biroju. Vienlaikus tas samazināšot arī "mākslīgi radīto birokrātisko aparātu, kas turklāt sevi nav attaisnojis".

"Sabiedrības labums no tā būs vēl lielākas līdzekļu izšķērdēšanas novēršana. Piemēram, ņemot vērā biroja darbinieku augstās atlīdzības, kas tiek maksātas no nodokļu maksātāju naudas. Tāpat - mazāka birokrātija," pauda iniciatīvas pārstāve, vienlaikus piebilstot, ka Veselības ministrijas funkcija ir nodrošināt sabiedrības veselības aprūpi arī šai pandēmijas situācijā, nevis "apaudzēt" valsts aparātu.

Viņas ieskatā, šis ir Veselības ministrijas nepārdomāts solis, un to vajag labot.

Sasniedzot 10 000 parakstus, iniciatīvu var iesniegt izskatīšanai Saeimā.

Jau ziņots, ka janvārī noslēdzās konkurss par Vakcinācijas biroja vakancēm. Izskatot 416 pretendentu pieteikumus, Veselības ministrija izveidoja Vakcinācijas projekta biroja komandas kodolu, kuru vada Eva Juhņēviča.

Janvārī vakcinācijas pret Covid-19 projekta biroja darbībai novirzīti 641 800 eiro.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu