Mihaels Šūmahers izpelnījies prestižu pagodinājumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Pie īpaša pagodinājuma kopā ar motoru sporta komentētāju Polu Peidžu ticis leģendārais F-1 pilots Mihaels Šūmahers, vēsta "Racer".

Šūmhahers un Peidžs ikgadējā balsojuma rezultātā ir iekļauti Indianapolisas motoru sporta slavas zālē.

Minētajā slavas zālē tiek iekļauti piloti, kuri startējuši slavenajā Indianapolisas trasē, kā arī personas, kas ir saistītas ar notikumiem, kas norisinājušies šajā trasē.

Pirmās formulas kalendārā ASV posms ar Indianapolisas trasi bija atrodams no 2000. līdz 2007. gadam. Pavisam noteikti var apgalvot, ka Šūmahers šajā trasē dominēja, izcīnot uzvarot piecās no astoņām F-1 sacīkstēm, kas norisinājušās šajā trasē.

Ņemot vērā, ka Šūmahers pilota gaitas pirmo reizi noslēdza 2006. gadā, var secināt, ka Indianapolisas trasē leģendārais vācietis uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena nav kāpis tikai divas reizes, paliekot otrajā vietā 2001. un 2002. gada sacīkstēs.

Godinot leģendārā pilota sasniegumus slavenajā Indianapolisas trasē, viņš slavas zālē tiks iekļauts svinīgās ceremonijas laikā, kas norisināsies 27. maijā.

Šūmahers savas F-1 karjeras laikā ir izcīnījis septiņus pasaules čempiona titulus, kopā ar britu Luisu Hamiltonu dalot visu laiku titulētākā F-1 pilota godu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu